Skrekk og gru

CANNES (Dagbladet): Filmselskapet Nu Image er tilbake i Cannes med oppfølgerne til fjorårets filmer: Nå tilbyr de «Crocodile II», «Spiders II», «Octopus II» og «Shark Attack II». Men filmene har ingenting med festivalen å gjøre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ja, de er i Cannes og har kontor i et nytt tilbygg til det store festivalpalasset. Likevel har filmene deres ikke noe med filmfestivalen å gjøre. Det samme gjelder Jean-Claude Van Damme, som er her med «Replicant» og «The Order» - og markedsfører seg selv som «Muscles from Brussels».

  • For det skal mer enn «muscles» til for å komme inn i festivalens gode selskap. I den tolv dager lange visningen av om lag hundre korte og lange filmer, «crhme de la crhme» av verdens filmproduksjon, møysommelig utvalgt av presumptivt kloke menn og kvinner.

Men i tilbygget til festivalpalasset, altså, og på små kinoer i gatene bak Croisetten, på hotellrom og i telt ved stranda - der er alle de filmene som ikke deltar på festivalen, men som er i Cannes likevel. Og de er langt flere enn festivalfilmene.

  • De er her fordi festivalen tiltrekker seg alt og alle i internasjonal filmbransje. Fem tusen produsenter, kjøpere og selgere av film fra 70 land samler seg her ved festivaltider for å handle og gjøre avtaler. Cannes er den viktigste markedsplassen for film i hele verden. Her selges mengder av film fra USA, Italia, Hongkong, Japan og alle andre store filmland.

Det meste er tull og tøys. Eller rettere sagt: Skrekk og gru.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer