Skrekk og indisk western

Neste filmhelg byr på storslagent indisk, Olsenbanden som barn og Halloween - igjen.

«Halloween: Resurrection»

Michael Myers var allikevel ikke halshogd. Nå er han tilbake for å ta søsteren Jamie Lee Curtis og noen ungdommer som idiotisk nok har bestemt seg for å installere nettkameraer i Myers barndomshjem.

Regien er ved Rick Rosenthal. Han stod også bak Halloween 2 i 1981, men har de siste åra holdt seg til tv. Foran kamera treffer vi den originale Halloween-stjerna Jamie Lee Curtis sammen med rapperen Busta Rhymes, Sean Patrick og Brad Loree.

Utenlandske anmeldelser har ikke vært nådige. Empire tente kun en stjerne av seks og spør om vi kanskje snart bør la Michael dø en gang for alle.

«Jungelboken 2»

Mowgli er tilbake sammen med Baloo, Bagheera og andre figurer vi husker fra Disneys klassiker «Jungelboken». Mowgli har flyttet til en landsby, fått seg en lillebror og en ny,fortryllende venninne, Shanti. Men jungelen lokker og Mowgli stikker av. Shanti legger ut på leting uten å vite lillebror også er med på slep. Og vi glemte kanskje å si at den sultne slangen Kaa og tigeren Shere Khan også er med i toeren?

De norske stemmene er ved Anders Hatlo, Johannes Joner og Sigbjørn Solheim som Mowgli. «Jungelboken 2» har mye å følge opp. De fleste har en Disney-klassiker som spesielle favoritt og den kan fort være «Jungelboken» fra 1967.

«Olsenbanden Jr. går under vann»

Egon blir adoptert av rikmannsparet Gyldenløwe, og blir over natta gutten med svømmebasseng og villa. Men Gyldenløwe er ikke den drømmen Egon tror. De har andre skumle planer for «der kleine person». Han er nemlig kjernen i en plan om å hente opp diamanter fra en tysk ubåt.

«Olsenbanden Jr. går under vann» er film nummer to om Olsenbanden som barn. Den forrige filmen «Olsenbandens første kupp» sjarmerte Dagbladets Liv Jørgensen til terning fire. Olsenbanden jr. tolkes også denne gangen av Aksel Støren Aschjem (Egon), Thomas Engset (Kjell) og Lars Berteig Andersen (Benny).

«The Kid stays in the picture»

Dette er filmen om Robert Evans, produsenten bak storfilmer som «Gudfaren» og «Rosemary\'s baby». Han fikk på mirakuløst vis jobben som produksjonssjef hos Paramount Pictures, 34 år gammel og uten produksjonserfaring. På 80-tallet gikk det nedover med Evans og ryktene gikk, men han reiste seg og fikk en ny sjanse.

Filmen er basert på Evans\' biografi og ble godt mottatt i utlandet.

«The Warrior - den som lever ved sverd»

En krigers er beordret til å slakte ned forsvarsløse landsbyboere, men et møte med ei jente får skjellsettende følger. Han sverger å aldri drepe igjen. Følgene er at hans herre sender en annen kriger for å drepe ham.

Regissør Asif Kapadia leverer her et indisk westerndrama i beste Sergio Leone-stil, nærmest et «Once Upon A Time In The East» og du vil. Anmeldelsene har vært udelt positive, og kritikerne er stort sett enige at Kapadia har laget et mesterverk:

- I «The Warrior - den som lever ved sverd» har regissør Kapadia klart det mirakelet å lage et epos - på kun 86 minutter. Filmen er på en måte større på innsiden enn utsiden, skriver Guardian Filmunlimited.

«Gamle menn i nye biler»

Ludvig sitter bak lås og slå. Hans far Munken har et siste ønske før han dør. Han vil møte Ludvig. Hvordan løser fostersønnen Harald dette? Ved hjelp av hoppestrikk, en harpun og en varebil fylt med 1000 liter vann.

Den danske filmen «Gamle menn i nye biler» er regissert Lasse Spang Olsen. Folk flest kjenner han fra «I Kina spiser de hund». Fra samme film kjenner vi Kim Bodnia, en av danskenes store filmpersonligheter. Bodnia spilte også forsmådd psykolog i Gunnar Vikenes «Himmelfall».

Hjemme i Danmark fikk filmen så som så anmeldelser. Avisa Politiken gav to av seks hjerter:

- «Gamle menn i nye biler» vil alle og ingen steder og denne ujevne filmen slingrer av sted uten at regien eller manuset gir noen sammmenheng og stilsans.

<> FILMINTERESSERT? <> Kinoguiden -Hva mente Dagbladet, hvor går filmen og kjøp billetter.
Kinoprogram - Hvilken kino nær deg setter opp filmen og kjøp billetter