Skrekk-publikum i Toronto elsker «Død snø»

Stakk av med gull.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den norske nazizombiegrøsseren «Død snø» har gjort det bra også utenfor landets grenser.

På denne ukas filmfestival Toronto After Dark Film Festival, der programmet er spesialtilpasset grøsserfans, stakk også «Død snø» av med publikumsprisen, foran filmene «Trick 'r Treat» og «Black Dynamite».

- Dette er utrolig morsomt! Det viser seg at det er flere enn nordmenn som setter pris på nazizombier! Alltid herlig med priser der publikum bestemmer vinneren, sier Tommy Wirkola i en uttalelse.Filmfestivalen i Toronto er den siste i en rekke av internasjonale filmfestivaler som i løpet av det siste året har vist filmen - også på årets Sundance-festival ble filmen godt mottatt.- Ingen, også vi, forventet at den skulle ta så av som den har gjort. Det er godt å se at folk både i inn- og utland setter pris på det vi gjør. Og det å vinne folkets pris er det mest prestisjetunge for oss, sier filmens produsent Terje Strømstad, som er spesielt fornøyd med at filmen går hjem hos nettopp målgruppen.

Utenfor målgruppen er det imidlertid ikke bare jubel å høre. Da filmen hadde premiere i Sverige i juni, ble den slaktet:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer