Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Skrekk-publikum i Toronto elsker «Død snø»

Stakk av med gull.

(Dagbladet.no): Den norske nazizombiegrøsseren «Død snø» har gjort det bra også utenfor landets grenser.

På denne ukas filmfestival Toronto After Dark Film Festival, der programmet er spesialtilpasset grøsserfans, stakk også «Død snø» av med publikumsprisen, foran filmene «Trick 'r Treat» og «Black Dynamite».

- Dette er utrolig morsomt! Det viser seg at det er flere enn nordmenn som setter pris på nazizombier! Alltid herlig med priser der publikum bestemmer vinneren, sier Tommy Wirkola i en uttalelse.

Filmfestivalen i Toronto er den siste i en rekke av internasjonale filmfestivaler som i løpet av det siste året har vist filmen - også på årets Sundance-festival ble filmen godt mottatt.

- Ingen, også vi, forventet at den skulle ta så av som den har gjort. Det er godt å se at folk både i inn- og utland setter pris på det vi gjør. Og det å vinne folkets pris er det mest prestisjetunge for oss, sier filmens produsent Terje Strømstad, som er spesielt fornøyd med at filmen går hjem hos nettopp målgruppen.

Utenfor målgruppen er det imidlertid ikke bare jubel å høre. Da filmen hadde premiere i Sverige i juni, ble den slaktet:

- Når effektene i tillegg ikke skremmer, men heller lokker fram latter, så forstår dere at det ikke bare er snøen som oppleves som død, skrev Expressen i sin anmeldelse.

Her i avisa endte terningen på en treer.

I tillegg til at land som Danmark, Sverige, USA og Storbritannia har kjøpt inn filmen, er også innslag som Armenia, Bolivia, Irak, Kuwait, Peru, Usbekistan og Jemen å finne på den stadig voksende lista over land som nå muligens får et skrudd inntrykk av Vinter-Norge.

Skrekk-publikum i Toronto elsker «Død snø»
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling