Skrekk-roman kåret til tidenes beste ungdomsbok

- Jeg ville skremme barna.

OG VINNEREN ER: Johan Harstads skrekk-roman «Darlah — 172 timer på månen» har vunnet Dagbladet og Ubok.nos kåring av tidenes beste norske ungdomsroman.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
OG VINNEREN ER: Johan Harstads skrekk-roman «Darlah — 172 timer på månen» har vunnet Dagbladet og Ubok.nos kåring av tidenes beste norske ungdomsroman. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Les også:• Juryens omtale av vinnerboka.• Ingvar Ambjørnsen vant publikumsprisen.(Dagbladet:) November 2014 har hatt flere gode nyheter å by på for Johan Harstad. I begynnelsen av måneden ble han pappa for aller første gang.

Og nå er boka «Darlah — 172 timer på månen» kåret til tidenes beste norske ungdomsroman.

• Dagbladet og nettstedet Ubok.no har satt sammen en jury som i høst har kåret tidenes ungdomsromaner. Se hele lista her.

- Dette er veldig hyggelig, og veldig overraskende! En del av meg kan nok ikke unngå å tenke at det ikke er fortjent, når jeg ser på alle de andre på lista, sier en glad og ydmyk vinner.

Ville skremme barna Boka kom ut så sent som i 2008, og er Harstads første og foreløpig eneste bok for unge lesere. Det startet som et bestillingsverk fra Stavanger 2008, da byen var europeisk kulturhovedstad. De ville ha en barnebok som kunne deles ut gratis til barn i hele Rogaland.

- Jeg tenkte at jeg ville skremme barna. Jeg tror de har godt av det. Kulturell terror er bra for barn, sier Harstad og ler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer