Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Skrekkelig Ace of Base

Svenske Ace of Base har en av tidenes mestselgende plater bak seg: Debutalbumet solgte ufattelige 20 millioner verden over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er en bragd som overhodet ikke står i forhold til musikken deres.

Sverige har et internasjonalt poprykte å ta vare på. ABBA, som begynner å få legendestatus, var de første og de beste. Roxette, som var enda mer lettfattelige, var ikke helt verdige til å føre arven videre. Ace of Base, derimot, er en av de mest intetsigende popgruppene Sverige noensinne har fostret, og «The Bridge» er et skrekkens eksempel på kommersiell popmusikk.

Tanken bak Ace of Base må være: «Hvordan kan vi lage en hitplate uten å anstrenge hodene våre?». «The Bridge» lever i hvert fall opp til den tesen:

Melodiene er monotone og uten overraskende vrier, og de intetsigende tekstene er skrevet på et hjelpeløst engelsk. Det er jobbet litt mer med arrangementer og produksjon, men hovedinntrykket er likevel at dette skal være så banalt som mulig. Kanskje de tror at de kan selge 25 millioner av «The Bridge»?

Hele Norges coronakart