Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Skrekkelige lærere

Selv narkotikapolitiet burde bli begeistret av å se hvilken frelsende og oppkvikkende virkning hjemmeprodusert stoff har i skrekkparodien «The Faculty.» Av de morsommere i sin sjanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med klar appell til ungdom og andre skrekkfilmentusiaster, egentlig ikke så skrekkelig en gang, er «The Faculty» en fiks lek og en harselas over hele floraen av skremselsunderholdning. Full av ironi, selvsagt, hvilket plasserer den høyt på trendtoppen.

Med et lite glimt i øyet gjør regissør Rodriguez også narr av de pyntelige, vekselsvis hardt plagede high school-miljøer vi så ofte ser portrettert i amerikanske serier og filmer. Våre jagede helter her er med ett unntak ikke mønsterelever. Derimot er de utstyrt med en corny, småelegant dialog som gjør dem ganske sjarmerende. Dialogen er kanskje det beste ved hele filmen.

Kort sagt finner prakteksemplaret Casey (Elijah Wood) en dag en merkelig organisme på fotballbanen og tar den med til biologilæreren. Det skulle han aldri ha gjort. Hele lærerstaben forvandles temmelig pronto til monstre, de inntar de fleste elevene, også.

Hovedmonsteret er til dels vittig, slik Robert Rodriguez morer seg med dets mangslungne former og variasjoner. Ikke av det nifseste slaget som sagt. «The Faculty» er harmløs, vellaget, velkjent tidtrøyte. Den som er ute etter intellektuell fordypning bør definitvt holde seg hjemme, men se opp for alskens detaljer i denne filmen. Mye godt der.

Forfilm: People Like Me Like People Like Me. Regi: Gunnar Knudsen.