«The Prodigy»:

Skrekkfilmen måtte klippes om fordi den var for skummel

- Dette er en veldig interessant, ekkel og skrudd versjon av ondt barn-sjangeren, sier regissøren.

SKREKK: 22. februar har den amerikanske skrekkfilmen «The Prodigy» premiere på norske kinoer. Filmen er omtalt som en av de skumleste filmene i 2019. Video: Orion Pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fredag 22. februar hadde den amerikanske skrekkfilmen «The Prodigy» premiere på norske kinoer, med Taylor Shilling, kjent fra «Orange Is the New Black», og Peter Mooney, kjent fra «IT», i hovedrollene.

Filmen har allerede begynt å rulle over amerikanske kinolerret, og flere medier omtaler filmen som «skremmende» og «ekkel». Nettstedet Refinery29 skriver blant annet at filmen vil «få deg til å frykte dine egne tanker».

Den skal også ligge godt an til å bli den skumleste filmen i 2019, selv om det fortsatt er tidlig, ifølge Bustle.

Måtte klippes om

Det som kanskje er mest oppsiktsvekkende er nok at filmen har måttet bli klippet om fordi den var for skummel.

- Første gang vi viste filmen skrek folk så høyt at vi måtte klippe om en scene, fordi folk slet med å komme seg etter det de hadde sett, og de fikk ikke med seg dialogen, forteller regissør Nicholas McCarthy til Entertainment Weekly.

«The Prodigy» handler om en bekymret mor. Når sønnen, Miles, sin oppførsel begynner å grense mot det forstyrrende, frykter moren at overnaturlige krefter kan være på spill.

McCarthy innrømmer at han ble sjokkert da hun leste manuset til filmen for første gang.

- For fire år siden sendte de meg manuset til denne filmen. Da jeg leste første halvdel tenkte jeg «Wow, dette er veldig interessant, ekkel og skrudd versjon av ondt barn-sjangeren».

- Så fortsatte manuset til et sted jeg ikke hadde trodd. Det fikk meg til å gå fra, «Dette er en film jeg tror kan være kul» til, «Dette er en film som må bli laget», sa han til Entertainment Weekly.

For mange kan plottet i filmen virke åpenbart, men McCarthy lover den er annerledes enn man kan tro.

Annerledes

Selv om Taylor Shilling har vært igjennom mange brutale scener i «Orange is The New Black», er denne innspillingen noe annerledes enn det hun har vært med på tidligere. Dette er nemlig hennes første skrekkfilm.

Da hun snakket med Marie Claire i januar åpnet hun seg opp om innspillingen.

- Det er noen store øyeblikk som er veldig gøy med skrekk-sjangeren. Omstendighetene er så store.

- Som en skuespiller får du rope, skrike og reagere på disse ville situasjonene, men det mest utfordrende var de rolige stundene mellom Sarah og sønnen hennes. Det er en fin linje mellom kjærlighet og dyp dyp terror, men det er ganske rolig for hun alltid måtte spille «mamma», sa hun den gang.

Oppbyggingen av selve filmen var også et tema som ble diskutert hyppig. Marie Claire beskriver at «The Prodigy» eksperimenterer med morsrollen på en ny og foruroligende måte.

- Det var det jeg også synes var interessant. Historien om en ekte kriger av en mor, som må gå steder hun aldri kunne drømt om å gå for å beskytte sønnnen sin. Hun må oppleve en mer motstandsdyktig del av seg selv som hun ikke visste hun hadde, fortalte hun til nettstedet.

- Den fikk meg til å hoppe

Også skrekkfilm-fansen skal ha blitt skremte av «The Prodigy», og flere har tatt til Twitter for å utrykke sin mening om filmen.

- Det er et punkt i «The Prodigy» som beviser at dette ikke er den typiske filmen om skumle barn som det virker som. På et punkt vil du miste munn og mæle. Ikke siden Orphan har denne sjangeren vært så mørk. Jackson Robert Scott er fantastisk, skriver @FreddyInSpace

- «The Prodigy» var en så skummel film at jeg har hodepine, skriver @conversehighjin.

- Om dere ikke har sett en god skrekkfilm på en stund se «The Prodigy». Den fikk meg til å hoppe, skriver @_Paanchoo.

- «The Prodigy» er mest sannsynlig den beste skrekkfilmen jeg har sett på en stund. Jeg ble så stressa at jeg nesten forlot kinoen, skriver @knowhans.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer