Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Skrekkongen pensjoneres

Stephen King legger opp mens han er på topp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forfatteren Stephen King (54) er redd for å resirkulere ideene sine, og har derfor besluttet å legge forfatterskapet på hylla. Han vil imidlertid fullføre de fire romanene han har begynt på, og gjøre ferdig en ny TV-serie, melder Sky News.

- Jeg kan enten fortsette, eller slutte mens jeg er på topp. Jeg velger å slutte mens jeg fortsatt har ballen, sier skrekkongen til Los Angeles Times.

I mars gir han ut en samling noveller og på høsten kommer romanen «From A Buick Eight».

Romanen skulle vært ute allerede, men ble utsatt etter at King sommeren 1999 ble skadet i en alvorlig bilulykke. Det tok litt tid før han var klar for å skrive ferdig boka om en hjemsøkt bil.

Kings mareritt

Men snart er det altså slutt på bokproduksjonen til Stephen King.

- Jeg vil ikke ende opp som Harold Robbins, sier King.

Den amerikanske forfatteren Robbins fortsatte å skrive bøker selv om han ble over 80 år gammel. Han ble også rammet av slag og dårlig salg.

- Det er mitt mareritt, forteller King.

Mange mener kanskje han hadde fortjent et slik mareritt etter å ha foret bokverdenen med sine skrekkbøker i nesten 30 år. Hans første roman «Carrie» kom ut i 1974. Seinere fulgte 29 andre romaner, 23 andre bøker og seks bøker under pseudonymet Richard Bachman. På samvittigheten har han nesten like mange filmer, blant annet «Ondskapens hotell» og «Den grønne mil».

Les mer om Stephen King på hans offisielle hjemmeside.

SLUTTER: Stephen King er redd for å skrive dårligere bøker, og slutter derfor med forfatteriet.
PÅ KRYKKER: Ikke lenge etter bilulykken i 1999, var King på New York-premieren av filmen «Den grønne mil». Her sammen med en skjeggete Tom Hanks.
Hele Norges coronakart