DEBATT

Transpersoner:

Skremmende holdninger mot transpersoner fra norske TERF-feminister

Jaquesson, Stø og Gjevjon bidrar raust med å helle bensin på fordommenes bål.

EKSKLUDERENDE KVINNESYN: Jaquesson, Stø og Gjevjon nører opp under et ekskluderende kvinnesyn som går utover transpersoner, skriver artikkelforfatterne. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix
EKSKLUDERENDE KVINNESYN: Jaquesson, Stø og Gjevjon nører opp under et ekskluderende kvinnesyn som går utover transpersoner, skriver artikkelforfatterne. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Nylig beskrev Kari Jaquesson trans som «kolonialisme, okkupasjon og imperialisme av kvinner og kvinners historie og våre rom» på Facebook-veggen til samfunnsdebattant Tonje Gjevjon.

Ane Stø fra Kvinnegruppa Ottar uttalte i et intervju i Vårt Land at Foreningen FRI var for prostitusjon «som en fin måte å rekruttere unge menn inn i homomiljøet».

Dagbladet-spaltist, Tonje Gjevjon, er primus motor i det norske TERF-aktivistmiljøet (Trans-Exclusionary Radical Feminism) og har gjentatte ganger fremsatt udokumenterte påstander om transpersoner som mest av alt ligner den type kommentarer og fryktbasert argumentasjon som man finner fra ytterliggående republikanske politikere i USAs bibelbelte.

La oss slå fast en gang for alle at dette er hatprat og konspiratoriske ideer. Det er farlig tankegods overfor en sårbar minoritetsgruppe.

Disse kvinnene legger seg her på en konspiratorisk linje lik de muslimske ekstremistenes syn på vestlig imperialisme eller nynazistenes teorier om at multikulturalismen er en fare for den vestlige verdens eksistens.

Dette er ikke bare morsomheter og påstander fra noen ytterliggående radikale feminister. Dette er ord fra meget ressurssterke kvinner som sparker nedover og bidrar til ytterligere stigmatiseringen av transpersoner. Som om ikke transpersoner sliter nok fra før av med å erkjenne og akseptere sin identitet som de er. Jaquesson, Stø og Gjevjon bidrar raust med å helle bensin på fordommenes bål.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer