- Skremmende realistisk

Tidligere rusmisbruker og næringslivstopp Olaf Olsvik mener NRKs «Exit» treffer blink med sine skildringer av utagerende fester med prostituerte og kokain.

«EXIT»: De har penger, karriere og familie. Men de kjeder seg. Mørk og sjokkerende serie fra Oslos finansverden. Video: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sist fredag hadde NRKs «Exit» premiere. Serien er basert på anonyme intervjuer med fire menn tilknyttet det norske finansmiljøet. På overflaten lever de tradisjonelle familieliv, men bak den glattpolerte fasaden lurer en verden preget av rusmisbruk, psykiske problemer, utroskap, sexkjøp og vold.

Olaf Olsvik (64) kjenner seg igjen. I 15 år kombinerte han rollen som leder i en millionbedrift med et eskalerende forbruk av kokain og piller. Til slutt brukte han 100 000 kroner i måneden på stoff.

I dag er han organisasjonssjef i rusbehandlingsinstitusjonen Mestringshusene i Bolkesjø, og forfatter av boka «Rus og Rolex - Historien om en narkoman i hvit snipp».

Han forteller at han stadig blir kontaktet av rusavhengige tilknyttet det norske næringslivet, og deres pårørende.

- Jeg spør ikke hvilken bransje de jobber i, men det er generelt mye i næringslivet. Trenden er at det er mer narkotika, spesielt kokain, sier han til Dagbladet.

Olsvik har tidligere snakket om serien på NRK Lørdagsrevyen.

Redde for konsekvenser

Menneskene som tar kontakt med Olsvik, føler ofte på stor utrygghet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer