KOMMENTARER

Skremmende usammenhengende

Å se Donald Trump utfolde seg i fri flyt, reiser spørsmål om presidenten er vel bevart.

INNFALL: Donald Trump prøvde i ettermiddag å begrunne en nasjonal unntakstilstand. Det gikk ikke så bra. Foto: Olivier Douliery / ABACAPRESS
INNFALL: Donald Trump prøvde i ettermiddag å begrunne en nasjonal unntakstilstand. Det gikk ikke så bra. Foto: Olivier Douliery / ABACAPRESS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Det får vi anta. Men det er uvanlig å se en person i en slik mektig posisjon rable i vei, skremmende usammenhengende og fantasifullt i beste fall, i nesten en time for åpen mikrofon. Ikke siden den russiske presidenten Boris Jeltsin kan jeg huske å ha sett maken. Og Jeltsin var i det minste full.

Donald Trump holdt en pressekonferanse som vil gå inn i historien som både en av de rareste og mest skremmende i amerikansk historie. Han snakket i vei om det ene etter det andre da han fredag morgen amerikansk tid skulle annonsere at han ville innføre unntakstilstand for å finansiere muren mot Mexico. Han hevdet igjen at USA var utsatt for en invasjon, tross at migrasjonen over grensen er på et historisk lavt nivå, kriminaliteten likeså.

Men han nøyde seg ikke med det.

Han skrøt av Kinas president Xi Jinping for angivelig å ha avskaffet narkotika i Kina simpelthen ved å innføre dødsstraff for narkotikakriminalitet. Det syntes Trump var en god idé og noe av det mest interessante med forhandlingene med Kina; han fikk ny informasjon om hvordan håndtere forskjellige ting på en måte som avskaffet problemet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer