Anmeldelse: «Kongen» av Tom Egeland

Skremmende virkelighetsnært

Spennende, men etterhvert ukonsentrert og altfor langt, om lugubre investeringer på Caymanøyene og kone-kidnapping i et nådeløst finansmiljø.

Tom Egeland
Tom Egeland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BOK: Monica Collett Archer, gift med en av Norges rikeste menn, skal møte Dagbladet for et intervju. Hun parkerer Jaguaren i parkeringshuset på CC Vest, og en gammel Van stanser ved siden av henne. En bevæpnet mann med finlandshette kommer mot henne, løfter pistolen, sier beklager og trekker av.

Åpningen på Tom Egelands første finansthriller sitter bokstavelig talt som et skudd, men plottet skal ha voldet den drevne krimforfatteren hodebry. Han skal ha vært godt i gang med skrivingen da Lørenskog-saken ble kjent, og skal visstnok ha forandret deler av historien slik at fortellingen ikke ble for virkelighetsnær. Christian Collett Archer kunne vært hentet fra «Exit»-serien; kynisk, veltrent, utro, maskulin, barsk - og altså styrtrik etter å ha slått seg opp på eiendom og hedgefond. Om en leter etter likhetstrekk med virkeligheten, kan det like gjerne være til debatten rundt vår nye oljefondsjef. For Collett Archer har rotet seg borti svært lugubre og farlige investeringer på Cayman Island. Skal vi tro Egeland er skatteparadiset styrt av de verste kriminelle, deriblant italiensk mafia, som ikke går av veien hverken for utpressing eller drap.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer