Skremmer folk til kinoen

«The Ring 2» topper i USA. Her hjemme slo robotene til.

(Dagbladet.no): I skrekkfilmen «The Ring 2» møter vi Naomi Watts, en dødlig videokassett og et ganske nifst gjenferd som vil inn i Watts sin sønn, spilt av David Dorfman.

36 millioner dollar

Og det nifse lokker, filmen spilte inn rundt 36 millioner dollar denne helga, skriver Boxofficemojo.com. Det var mer enn nok penger til å skyve scifi-animasjonen «Robotene» til andreplass med sine 21, 8 millioner dollar i omsetning.

«The Ring 2» er oppfølgeren til den amerikanske gjenfortellingen av japanske «The Ringu», og filmen fikk en firer i Dagbladet:

««The Ring 2» er ikke så skummel som forgjengeren, mest fordi de store hemmelighetene allerede er avslørt, vi vet hva som skjer når videoen settes på, vi vet hvem Samara er og hva hun gjør. Men det betyr ikke at dette er noen kosefilm, og den har et par scener som er virkelig imponerende og overraskende - uten at de egentlig sjokkerer».

Bytter plass

Sjokk eller ei, masser av tv-reklame og hypen som fortsatt eksisterer fra den første filmen var nok til at «The Ring 2» fikk den femte beste skrekkfilm-åpningen noensinne, og fortsetter trenden med at skrekk frister i premierehelga.

Her hjemme var plasseringen omvendt med «Robotene» på topp foran «The Ring 2» med henholdsvis 27 261 og 24 281 besøkende. Sjekkefilmen «The Hitch» med Will Smith og Eva Mendes i ledende roller ligger på tredjeplass.

VIL TILBAKE: Gjenferdet Samara (Kelly Stables» vil tilbake til de levende. Da trenger hun en videofilm. Foto: UIP
VIL TILBAKE: Gjenferdet Samara (Kelly Stables» vil tilbake til de levende. Da trenger hun en videofilm. Foto: UIP Vis mer
<B>TOPPER:</B> Du møter Rodney Copperbottom i filmen «Robotene».
WATTS I HOVEDROLLEN:</B> Naomi Watts spiller journalist og mor.