Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Skremmer jobbsøkere

Varaordfører i Ullensaker vil danne protestaksjon mot tv-serien "Etaten".

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bygningsavdelingen i Ullensaker kommune får ikke besatt fire av etatens seks stillinger. Årsaken er "Etaten" - bokstavelig talt. Avdelingssjef  Tor (Atle Antonsen) og hans undersåtter i tv-serien på NRK torsdagskveldene er årsaken, tror varaordføreren.

Og det takker komiker Atle Antonsen  for.

-Inspirasjonen til tv-serien er hentet nettopp fra plan- og bygningsavdelingen i Ullensaker. Den er passe stor og i nærheten av Oslo. Det var ideelt for oss, sier sjefkomikeren til Romerikes Blad.

Vil du sjekke om "Etaten" er morsom eller slem? Her kan du klikke deg gratis inn på NRKs web-tv og se alle fem episodene som er sendt (tre episoder gjenstår) 

Bleket hår

Atle Antonsens alter ego, avdelingssjefen Tor, er en litt forsiktig kar med briller, bart og strikkevest. Etter at avdelingssjefen bleket håret i episoden forrige torsdag, ble akkurat det fokus for de kommuneansatte dagen derpå i den virkelige etaten - i Ullensaker.

I kommunens hovedutvalg sist mandag tok varaordfører Arnhild I. Syvertsen (KrF) opp "Etaten" - tv-serien altså. Den gir et negativt bilde av virkeligheten i kommunale plan- og bygningsetater, og hindrer rekrutteringen til kommunale stillinger, framholdt hun.

Og problemet har rammet vararordførerens egen kommune. Den virkelige etaten i Ullensaker sliter med å få kvalifisert arbeidskraft. De som var interessert før tv-serien, søker jobber i Sverige isteden, ifølge Romerikes Blad.

 TRE EPISODER IGJEN:  Avdelingssjef Tor i tv-serien "Etaten" står på - men skremmer søkere til den virkelige plan- og utbyggingsetaten i Ullensaker kommune. Atle Antonsen (t.v.), Anne Marit Jacobsen og
Jan Sælid blir å finne på NRK 1 tre torsdager til Foto: Frank Karlsen
TRE EPISODER IGJEN: Avdelingssjef Tor i tv-serien "Etaten" står på - men skremmer søkere til den virkelige plan- og utbyggingsetaten i Ullensaker kommune. Atle Antonsen (t.v.), Anne Marit Jacobsen og Jan Sælid blir å finne på NRK 1 tre torsdager til Foto: Frank Karlsen Vis mer

Atle Antonsen er glad for innsideopplysningene om det kommunale livet i flyplasskommunen.

-Jeg elsker Kristelig Folkeparti generelt og deres representant Arnhild I. Syvertsen spesielt for engasjement, virkelighetsoppfatning og evig tilstedeværelse. Uten dem og henne hadde verden vært mye fattigere og et mindre sted å være for sånne som meg, sier Atle Antonsen.

Protestaksjon

I mandagens møte i kommunens hovedutvalg oppfordret varaordføreren til en protestaksjon mot tv-serien fordi den gir et vrengebilde av den kommunale virkeligheten.

Bygningssjef Ivar Sannerud i Ullensaker er ikke så bekymret for tv-serien som sin varaordfører.

- Dette er bare morsomt, men jeg er redd for at enkeltpersoner blir hengt ut nå som etaten i Ullensaker er pekt ut som inpirasjonskilde, sier mannen som ville vært sjefen til Tor - hvis han hadde vært med i tv-serien.

Blir du provosert av "Etaten"? Si din mening her.

image: Skremmer jobbsøkere