DEBATT

Skremming som valgkamptaktikk

Dagens politiske ledelse spenner bein under tryggheten for oss alle. Det som foregår er direkte skremsel av befolkning og velgere, på bekostning av barn som kommer som asylsøkere til Norge.

Barn leker i en flyktningleir på den greske øya Chios. - Noen ganger virker det som at det nesten ikke lenger handler om asylpolitikken i seg selv, men at det handler om makten man skaffer seg ved å bruke retorikken til egen fordel ved å være tydelig på at man skyr ingen midler eller metoder for å oppnå politiske resultater, skriver artikkelforfatteren. Foto: AP Photo/Mstyslav Chernov
Barn leker i en flyktningleir på den greske øya Chios. - Noen ganger virker det som at det nesten ikke lenger handler om asylpolitikken i seg selv, men at det handler om makten man skaffer seg ved å bruke retorikken til egen fordel ved å være tydelig på at man skyr ingen midler eller metoder for å oppnå politiske resultater, skriver artikkelforfatteren. Foto: AP Photo/Mstyslav Chernov Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Alle barn representerer vår felles fremtid. Barn skal være forbundet med grenseløs kjærlighet, stort ansvar, ekte og dyptfølt omsorg. Det er uten tvil også forbundet med redsel for barnets beste, barnets liv og helse.

Foreldre har håp og drømmer. Om at barnet skal få få vokse opp. Lære. Leve. Eller kanskje et minimum: Overleve. Aller helst ønsker nok foreldre over hele verden at deres barn skal få bety noe. En viktig faktor for at dette er å bli en del av et fellesskap.

Et bestemt felleskap er vi all en del av. Vi kan benekte det, vi kan prøve å unngå det. Men: Vi er alle en del av verdenssamfunnet. Barnet er en verdensborger. Og hvert barn er vårt alles ansvar.

Ansvaret er formulert i internasjonal lov gjennom barnekonvensjonen. Alle statene som har undertegnet konvensjonen forplikter seg. Det kan virke trøblete og slitsomt at barn har rett på særlig beskyttelse. Det krever jo noe av oss. Vi må ta stilling. Det er visst ikke enkelt for Norge om dagen, som blir rent ned av flyktninger. Når mantraet «Norges flyktningkrise 2015» snakkes om i politiske fora, er det kanskje ikke alle som vet at denne krisen innebar 1/3 flyktningbarn. Av 31 145 nyankommende var 10 254 under 18 år (tall fra UDI). 10 000 barn. Var det egentlig grunn til panikk?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer