DEBATT

Fremskrittspartiets ungdom:

Skremselspropaganda fra Unge Høyre

I Dagbladets spalter farer Unge Høyres sofageneraler med skremselspropaganda om programprosessen i Fremskrittspartiets Ungdom (FpU)

VEKKER REAKSJONER: Flere av forslagene i Fremskrittspartiets Ungdoms utkast til nytt program har skapt debatt. Her taler FpU- formann Bjørn-Kristian Svendsrud på ungdomspartiets sommerleir i Lillesand.
Foto: Sondre Steen Holvik / NTB Scanpix
VEKKER REAKSJONER: Flere av forslagene i Fremskrittspartiets Ungdoms utkast til nytt program har skapt debatt. Her taler FpU- formann Bjørn-Kristian Svendsrud på ungdomspartiets sommerleir i Lillesand. Foto: Sondre Steen Holvik / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Phillip André Charles og Tobias Strandskog, begge aktiv i Unge Høyre, er selvsagt hjertelig velkommen til å ha meninger om forslagene som debatteres i Fremskrittspartiets Ungdom.

Foto: Isak Hauge
Foto: Isak Hauge Vis mer

Ikke nok med at de har en mening om våre debatter og kritiserer det nye utkastet til program, men de sier attpåtil at forslaget kan føre til at det borgerlige samarbeidet ryker på grunn av dette.

I programkomiteen til FpU stiller vi oss selvsagt helt uforstående til at Unge Høyre holder på slik de gjør.

Charles og Strandskog mener vi kødder med det Norge de hevder å elske. Vi kan forsikre dem om vi ikke kødder med Norge; våre løsninger vil bevare og styrke Norge for fremtiden.

Hvis man leser hele programkomiteens utkast til nytt program er vårt ideologiske utgangspunkt helt klart tydelig.

Vi har stor takhøyde for hvilke debatter vi tar i vår organisasjon. FpU er nemlig et politisk verksted, og i et verksted må man høvle og pusse før produktet er ferdig.

Foto: Fredrik Juel Hagen
Foto: Fredrik Juel Hagen Vis mer

Enkelte ganger må man til og med forkaste hele produktet, dersom det viser seg å være ufornuftig eller ikke gjennomførbart. Av og til slår man seg i fingeren i det man er i ferd med å slå inn en spiker.

FpU er en arena for neste generasjon FrP-politikere. Vi skolerer våre folk til å tenke kritisk og til å tørre å ta ordet når ryggmargsrefleksen slår inn. Det er kanskje sånn at skoleringen i Unge Høyre lærer de unge og fremadstormende høyrespirene til å bli nikkedukker, som godtar alt som blir vedtatt. En slik organisasjon er ikke FpU, og vi skal heller ikke bli det.

Vi har alltid valgt å ta de tøffe og kontroversielle debattene, i motsetning til Unge Høyre, som i all hovedsak konsentrerer seg om de politisk korrekte debattene. Her må vi bare beklage overfor våre venner i Unge Høyre, men den konkurransen overlater vi til dere og AUF.

I FpU har vi ikke for vane å legge oss opp i programprosessen til vår regjeringspartner, og spesielt ikke hengt oss opp i mindretallsdissenser i et førsteutkast, og deretter truet med at regjeringssamarbeidet må opphøre. Selv om det kunne vært fristende da Unge Høyre nylig foreslo en kraftig økning i mottak av kvoteflyktninger, eller da Unge Høyre for noen år siden ville øke boligbeskatningen.

Forslagene som Unge Høyre reagerer på er kun forslag som er oppe til debatt i programprosessen. Ingen av disse er vedtatt politikk i dag. Derfor skaper Unge Høyre bare storm i et vannglass. Kanskje er det i mangel på spennende og kontroversielle debatter i Unge Høyre som får disse medlemmene til å engasjere seg så sterk i våre debatter. Hva vet vel vi?

Norges fremtid er viktigere for oss enn å score billige poeng på bekostning av våre samarbeidspartnere. Vi ønsker derfor Unge Høyre lykke til med sine prosesser. Vi håper også i det minste at de får sitt eget moderparti til å tørre å ta tøffe og kontroversielle debatter, noe de mislyktes eklatant med på forrige landsmøte.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer