Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Skremselspropaganda mot nettdebatten?

«De siste dagene har diskusjonen om nettdebatter igjen blusset opp i Medie-Norge. For oss som jobber med nettjournalistikk i tett dialog med brukerne, er det forstemmende å sehvordan løse antagelser, fordommer og skremselspropaganda omgir denne debatten, skriver dagbladet.no

Helt riktig, db. db er pionerer på debatt i Norge. Og de må tåle massiv kritikk selv i prosessen. Likevel satser de bare mer og mer på debatter, fremfor å legge ned prosjektet og kvitte seg med problemene (slik de kunne gjort). Det er jeg takknemlig for. Stå på db. Dere er den eneste nettavisen som har noe for seg som demokratisk medium.

Nina

«Det å ytre seg offentlig, til folk man ikke kjenner og som ikke kjenner en, er ikke lett. Det er lett å bli misforstått - og enda mer hvis man ikke har muligheten for ansikt-til-ansikt å sjekke om den andre har skjønt poenget, oppklare misforståelser. Hadde man hatt forhåndsredigering av innlegg kunne vi faktisk fått en læringseffekt ut av det. Rene utskjellinger og skjellsord ville blitt luket ut. Folk måtte anstrengt seg bittelitt for å unngå de mest provokatoriske formuleringene. Ville det vært så stort tap, da?

Maeglin

«Moderasjon må til. Jeg har sett aviser som lar barnepornoreklame og drapstrusler mot navngitte personer stå på trykk i dagesvis i debattene sine. Slikt tar seg ikke ut.

Kari

«Dere har skjønt det. Og synes debattene har hevet seg mange hakk i det siste, og tror den vil forsette å gjøre det.Det vil med tiden utvikle seg en slags selvjustis.

Nysgjerrig «Jeg opplever at terskelen for hva som er greit å skrive om andre er flyttet på Dagbladets sider.

Det er mer grums, mer hat, og kommentarene blir råere og råere hele tiden. Svært mange nordmenn på norsk venstreside er kritiske mot Dagbladets debattsider.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media