DEBATT

Ulikhetsdebatten:

Skremselspropaganda utrydder ikke fattigdommen

Regjeringen vil bekjempe årsakene til fattigdom heller enn symptomene. Dessverre ser vi en opposisjon som er mer opptatt av å fortegne situasjonen enn å finne løsninger.

TAR TAK: Jeg er stolt av den politikken de ikke-sosialistiske partiene har ført gjennom de siste fem årene, skriver utviklingsminister Nikolai Astrup (til høyre). Her er han sammen med Kronprins Haakon, utenriksminister Ine Eriksen Søreide og statsminister Erna Solberg i New York.
Foto: Pontus Höök / NTB scanpix
TAR TAK: Jeg er stolt av den politikken de ikke-sosialistiske partiene har ført gjennom de siste fem årene, skriver utviklingsminister Nikolai Astrup (til høyre). Her er han sammen med Kronprins Haakon, utenriksminister Ine Eriksen Søreide og statsminister Erna Solberg i New York. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

I forrige uke satt jeg seks timer i stortingssalen og hørte på opposisjonens kritikk av regjeringen. Det hørtes ut som Norge var til forveksling likt en del av de landene jeg besøker som utviklingsminister. Flere kunne fortelle at forskjellene øker kraftig, men ikke bare det, dette var en villet politikk fra regjeringens side. Begge deler er feil.

Selv om mye går bra i Norge, er det fortsatt for mange som lever i fattigdom. Målrettede tiltak er løsningen. Ikke svartmaling.

Regjeringens mål er et samfunn med små forskjeller og muligheter for alle. Et samfunn der barna får vokse opp med mulighet til å nyte godt av velferdstjenester, og trygghet om at de får pensjon når de blir gamle. Et samfunn som respekterer naturens tålegrenser og som overleverer kloden i bedre stand til neste generasjon.

Jeg er stolt av den politikken de ikke-sosialistiske partiene har ført gjennom de siste fem årene. Da vi tok over i 2013, trengte Norge nye ideer og bedre løsninger. Gjennom ti budsjettforlik og mange politiske vedtak har Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti oppnådd viktige resultater. Ledigheten, helsekøene og klimautslippene går ned. Sysselsettingen, kvaliteten i skolen og valgfriheten i hverdagen går opp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer