Skremt av drapstrusselen

Tv-komiker Otto Jespersen er redd og sliten etter drapstrusselen. Politiet tror en mentalt forstyrret mann kan stå bak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I går morges fikk TV2 et brev stilet til Otto Jespersen. Den kjente komikeren blir i brevet drapstruet. I konvolutten lå det også en skarp riflepatron.

- Du har 48 timer på å be statsminister Kjell Magne Bondvik om unnskyldning, heter det i brevet.

Trusselen preget i går Otto Jespersen sterkt.

- Jeg ble redd. Jeg var veldig nervøs før sending. Dette har vært ubehagelig, sa Jespersen etter sendingen i går kveld.

- Mentalt forstyrret

TV2 sendte i går ettermiddag trusselbrevet videre til Oslo politidistrikt, som nå har forsterket sikkerheten rundt Jespersen. Både han selv og samboeren har fått tilbud om politibeskyttelse.

Politikilder sier til Dagbladet at de frykter at en mentalt forstyrret mann skal gjøre anslag mot Jespersen eller hans familie.

- Jeg kan bekrefte at vi har mottatt et trusselbrev mot Otto Jespersen. Rutinemessig blir alle slike trusler tatt svært alvorlig, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Feiden mellom Bondevik og Jespersen har vakt voldsom oppsikt. Lørdag gikk statsminister Kjell Magne Bondevik ut og kalte Otto Jespersen «ondskapsfull og feig». Det resulterte i at TV2-sjef Kåre Valebrokk stoppet reprisen av «Torsdagsklubben», og dermed var debatten i gang. Det toppet seg med gårsdagens drapstrussel. Politiet slo full alarm.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer