Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Skremt av suksessen

Adrian Utley og Portishead sleit alvorlig med oppfølgeren til debutsuksessen «Dummy»: - Arbeidet med plata var desperat depressivt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var de enorme forventningene etter debuten som skremte bandet. Bristol-bandet ble livredde for å feile og fant på en mengde ting som de plutselig liksom ikke kunne gjøre - eller måtte gjøre.

- Etter den harde turneen kom «dagen derpå». Tanken vår var tom. Vi begynte å gå i en sirkel der vi ikke var fornøyde med noe. Til slutt skar vi gjennom - og gjorde det vi hadde lyst til å gjøre, og det funket jo som bare det. Vi ble «happy» igjen - og vi laga ei bra skive, forteller bandets bassist og gitarist, Adrian Utley, til Dagbladet.

Nå er også live-hateren, gitaristen og bassisten Utley, klar for å reise ut på turné igjen.

- Jeg skjønner jo at vi må ut og holde konserter. Det er da du skjønner hva musikken gjør med dem som kjøper plata også, fortsetter han, men han legger ikke skjul på at han ikke trives med situasjonen.

- Jeg har det best i studio, sier Utley, som i dag åpner turneen i Paris. Han medgir at han er spent på hvordan bandet vil fungere foran publikum.

- Det er så rart med det når det er over to år siden vi sto på ei scene sammen, sier Utley, som regner med at bandet også kommer til Norge i løpet av vinteren.

- Jeg har lyst til å stå på ski andre steder enn i Skottland, så jeg vurderer å legge inn noen ekstradager i Norge, røper han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!