- Skremt bort fra nr. 19

Erlend Aas (28) og de andre «Nr. 19»-deltakerne risikerer å ikke tjene ei krone på salg av leilighetene de har pusset opp. Aas mener alt oppstyret rundt suksessprogrammet har skremt kjøpere vekk.

Midt på dagen i går hadde det ikke kommet inn et eneste bud på noen av de fire leilighetene i den populære TV2-serien, til tross for at det var 1600 på visning i sist helg. Men plutselig la TV2 om reglene for kjøpsprosessen i går formiddag.

- Vi måtte utsette budfristen fra i går kveld til søndag for å få inn flere interessenter, sier Jørund Rasdal Unneland, TV2s presseansvarlige for «Nr. 19» til Dagbladet.

Etter at fristen ble endret, kom det inn tre bud rett over minstetaksten på 1,51 millioner for de to leilighetene i første etasje, og 1,62 millioner i andre etasje. Dette er mellom 500000 og 600000 kroner under verditakst.

Søndag skal boligene auksjoners bort. Hvis ikke prisene da høynes, risikerer deltakerne å ikke sitte igjen med ei eneste krone. Premien i serien er nemlig forskjellen mellom taksten som ble satt før oppussingen startet og salgssummen.

Deltaker Erlend Aas (28) mener feilslått markedsføring må ta skylda for den skuffende budrunden.

- Markedsføringen av leilighetene ble helt feil. Det har vært mye oppstyr, og det ble sagt at leilighetene ville bli solgt til godt over taksten. Ingen ønsker å gjøre et dårlig kjøp, og da er det ikke rart at det ikke kommer inn bud, sier Aas.

Han og Natalie Herland (24) hadde i går fått inn et bud på 1,65 millioner, 600000 kroner under verditaksten på 2,25 millioner.

- Vinner det budet, gjør vedkommende århundrets boligkupp, mener Erlend.

TV2: - Ikke bekymret

TV2 innrømmer at kjøpere kan ha blitt skremt bort av alt oppstyret.

- Interessen rundt «Nr. 19» har vært stor, og det har nok dannet seg en forventning blant folk om at leilighetene skulle gå for skyhøye summer. Det kan ha ført til at enkelte interesserte ikke har lagt inn bud, sier Jørund Rasdal Unneland i TV2. Han er derimot ikke bekymret over at det hittil kun er kommet inn bud rett over inngangssummen.

- Nå har vi ingen reel budrunde. De som byr nå gjør det kun for å bli med på auksjonen søndag. Det er først der de bindende budene vil finne sted, sier han.

- Overrasket

Bengt Thuv og Malcolm McKerlie har i likhet med Erlend og Natalie bare fått inn ett bud rett over inngangstaksten.

- Med det budet vi har fått nå sitter vi i praksis bare igjen med en regning. Så vi håper at det kommer noen høyere bud under auksjonen på søndag, sier Thuv.

Karin Bredesen Bratten (44) og Jon Bratten (52) mener det gikk for kort tid mellom visning og frist.

- Det er veldig overraskende at det ikke er flere som er interesserte. Men jeg tror folk synes det er gått for fort. Det var visning i helga, og folk har ikke fått summa seg enda, sier Jon Bratten.

Firhana Charania-Moursund (34) og Lasse Moursund (31) har ennå ikke fått inn noen bud, men har flere interesserte kjøpere. De to vil ikke bli skuffet hvis de kun sitter igjen med småpenger.

- Jeg har vært med på å skape noe jeg synes er fint. Det har vært en morsom opplevelse, jeg har lært mye og samtidig vært på tv, sier Firhana og ler.

LAVT BUD: Erlend Aas og samboer Natalie Herland har fått inn et bud på 600000 kroner under takst. Aas, her i diskusjon med mekler Sigmund Ruud fra Krogsveen AS, tror alt oppstyret rundt «Nr. 19» har skremt vekk mange kjøpere.
LANGE KØER: 1600 personer var innom visningene i Midtoddveien nr 19 sist helg.