Skremte vannet av Woo

Synes du stuntmannen i Mission Impossible II er usedvanlig lik Tom Cruise, har du sett helt riktig. Det er nemlig Tom Cruise som klatrer opp klippeveggen med bare nevene, og henger etter en utstikker med fingertuppene før han haler seg i sikkerhet.

Tom Cruise insisterte på å gjøre alle stuntene selv i John Woos Mission Impossible II. Under åpningssekvensen klatrer helten opp en loddrett klippevegg, hopper over livsfarlige fjellsprekker og henger fra et utheng etter bare fingertuppene.

Tom Cruise nektet å klatre opp en spesialkonstruert mini-klippe og brukte bare en tynn sikkerhetsline under innspillingen. Regissør John Woo var alt annet enn begeistret, sier Woo til Sky News.

- Jeg var så redd at jeg svettet, sier Woo, som ikke engang hadde nerver til å titte på skjermen under opptakene.

Scenen, som ble spilt inn i Utah, måtte skytes sju ganger på grunn av problemer med fokuseringen. Det var fem kameraer på klippen, blant annet et helikopterkamera og et kamera plassert i ei kran. En av kameramennene hang i sikkerhetsliner. Likevel insisterte Cruise på å gjøre stuntet igjen og igjen.

I ettertid er alle enige om at åpningssekvensen ikke ville vært på langt nær like bra hvis Cruise ikke hadde gjort stuntene selv.

- Ingen spesialeffekter kan skape den følelsen. Du ser at det virkelig er ham, sier medspiller John Polson.

MEN, ER DET IKKE...? Øynene bedrar deg ikke. Tom Cruise insisterte på å gjøre halsbrekkende stunts i Mission Impossible II.
ANGST: John Woo smilte ikke så bred da Tom Cruise dinglet over et stup i en tynn sikkerhetsline.