Skrev årets beste krimroman på første forsøk

- Ville se om jeg fikk det til.

PRISVINNER: Vidar Sundstøl mottok tirsdag Den gyldne revolver, som vinner av Rivertonprisen 2008 for romanen "Drømmenes land".
Foto: Berit Roald / SCANPIX
PRISVINNER: Vidar Sundstøl mottok tirsdag Den gyldne revolver, som vinner av Rivertonprisen 2008 for romanen "Drømmenes land". Foto: Berit Roald / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Det ble en krimbok denne gangen, delvis fordi jeg hadde lyst til å prøve noe jeg aldri hadde gjort før, og se om jeg fikk det til, sier Vidar Sundstøl.

Han fikk det til. I dag ble hans første krimbok, «Drømmenes land», kåret til vinner av Rivertonprisen for beste norske krim i 2008.

Første av treDermed har han fått plass i et godt selskap av garvede krimforfattere. Tom Kristensen, Gunnar Staalesen, Anne Holt, Jo Nesbø og Unni Lindell er blant dem som har fått prisen før.

- Dette er en stor glede, og en overraskelse og ære, spesielt med tanke på tidligere prisvinnere, sier Sundstøl til Dagbladet.no.

«Drømmenes land» er hans fjerde roman, og den første i den såkalte Minnesota-trilogien. Den handler om den norskættede politimannen Lance Hansen, som finner en ung, norsk turist slått i hjel ved bredden av Lake Superior i USA.  Dermed begynner han å nøste opp et hundre år gammelt mord, som involverer hans egen, norske slekt.

«Dvelende og troverdig, og samtidig intenst spennende, skildrer forfatteren hovedpersonens dilemma i et spenningsfelt med rike miljøskildringer og dirrende landskaper,» skriver Riverton-juryen i sin begrunnelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer