Skrev best om kjærlighet

Edy Poppy (28), Yvonne Kuhn (32) og Bjørn Sortland (35) vant konkurransen om den beste kjærlighetsromanen. De får nå utgitt boka si - og 50 000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Både Poppy og Kuhn debuterer i bokform med romanene sine, «Anatomi. Monotoni» og «Det er trikken i ditt liv». Forlaget tror de vil være ferdige våren 2005.

- Det er oppsiktsvekkende bra kvalitet på bøkene, sier Einar Ibenholt, redaksjonssjef for norsk skjønnlitteratur.

Sortland er eneste etablerte forfatter blant de tre, og hans bok, «For så høgt har eg elska», vil komme til høsten.

Rekruttering

Gyldendal Litteratur, som arrangerte konkurransen, er svært fornøyd med utfallet av konkurransen. De mottok 200 manus, og har nå en stor bunke forfatternavn å rekruttere fra.

Ibenholt forteller at konkurransen vil føre til fem bøker i tillegg til de tre vinnerromanene.

- Har dere hatt kommersielle mål med konkurransen?

- Vi var mer nysgjerrige overfor en sjanger som til nå har tilhørt kioskfeltet. Vi lurte på om det var mulig å hanke inn kjærlighetsromanen, svarer Ibenholt.

Men Irene Engelstad, hovedkonsulent i Gyldendal Litteratur, vil være overrasket om det ikke blir interesse for romanene. Hun forteller at manusene straks vil sendes til bokklubbene.

Engelstad satt i juryen sammen med forfatterne Nikolaj Frobenius og Pernille Rygg. Juryen var enstemmig i sin dom.

OPPSIKTSVEKKENDE BRA, mener Gyldendal om kjærlighetsromanene til fra venstre Edy Poppy (28), Bjørn Sortland (35) og Yvonne Kuhn (32). De tre får nå utgitt bøkene sine på forlaget.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer