Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Skrev bok om livet med to peniser

- Jeg ville nå ut til folket.

- TO PENISER: Amerikaneren åpnet seg om den påståtte tilstanden sin på nettstedet Reddit. Resultatet ble ei bok ved navnet «Double Header: My Life with Two Penises». Foto: Skjermdump / Amazon
- TO PENISER: Amerikaneren åpnet seg om den påståtte tilstanden sin på nettstedet Reddit. Resultatet ble ei bok ved navnet «Double Header: My Life with Two Penises». Foto: Skjermdump / Amazon Vis mer

(Dagbladet): Han kaller seg «DoubleDickDude», og hevder han har to peniser. I desember ga han ut bok om tilstanden sin, som er til salgs på Amazon under tittelen «Double Header: My Life with Two Penises».

Boka er gitt ut under eget forlag, og er bare tilgjengelig som e-bok. Den topper salgslistene i Amazons utvalg av e-bøker for homofile og lesbiske.

Tilstanden han hevder å ha er kjent som diphallus, og rammer ifølge Segen's Medical Dictionary én av 5,5 millioner menn. Medical Dictionary for the Health Professions and Nursing beskriver tilstanden som en «hel eller delvis, medfødt kopiering av penis».

- Vil nå ut Det var på nettstedet Reddit mannen først fikk oppmerksomhet, etter å ha publisert bilder av det som skal være underlivet hans. Her inviterte den 25 år gamle amerikaneren til en spørsmålsrunde, hvor han svarte på det andre brukere av nettstedet lurte på. Slik oppsto bokideen.

Ifølge bokomtalen til Amazon handler boka blant annet om mannens oppvekst.

Dagbladet har intervjuet forfatteren av den 76 sider lange boka, per e-post. Han forteller at den ble skrevet fordi han ville nå ut til andre.

- Etter spørsmålsrunden på Reddit fortsatte jeg å få meldinger fra folk. De brydde seg fremdeles nok til å fortsette å stille spørsmål. Jeg ble fortalt at jeg inspirerte mange mennesker, og da jeg innså det, bestemte jeg meg for at ei bok kanskje var en god måte å nå ut til folk på, skriver han til Dagbladet.

- Eget forlag Mannen vil ikke stå fram med sin egen identitet. Han oppgir at dette er grunnen til at han har valgt å publisere boka under eget forlag.

- Jeg tror et stort forlag ville ønsket at jeg skulle promotere boka personlig, men privatlivet mitt er for viktig for meg, skriver han.

25-åringen sammenlikner anonymiteten sin med den superhelter har.

KJENT TILSTAND: Spesialist i urologi, Bernt Kvarstein, er kjent med tilstanden.  Foto: RASMUSSEN,ESPEN / Dagbladet
KJENT TILSTAND: Spesialist i urologi, Bernt Kvarstein, er kjent med tilstanden. Foto: RASMUSSEN,ESPEN / Dagbladet Vis mer

- Se for deg at Superman ble avslørt som Clark Kent, han ville aldri hatt et privatliv igjen. Jeg liker livet mitt som det er, og vil derfor holde meg anonym, skriver han.

- Glad jeg aldri fjernet den ene «DoubleDickDude» hevder penisene fungerer godt, til tross for den sjeldne medisinske tilstanden.

- Én muskel kontrollerer dem begge. Skaftet nederst er tykt, og splittes til de to penisene. Begge urinrørene fungerer og, hevder han.

Mannen har gitt Dagbladet tillatelse til å trykke bildene han har lagt ut på sin egen Twitterprofil.

25-åringen skriver at han er fornøyd med å ha to peniser, og er glad han aldri valgte å fjerne den ene. Han skriver i e-posten at han vurderte det som tenåring, men ble frarådet det av faren sin.

- Ikke en bløff Mannen avviser at bildene han legger ut er falske eller redigerte.

- Er dette en bløff?

- Det er ikke en bløff, og bildene er heller ikke redigerte. Mye skiller penisene fra hverandre, og jeg mener bildene snakker for seg selv, skriver han til Dagbladet.

- Kjent, men uhyrlig sjeldent Bernt Kvarstein (84) er spesialist i urologi, og har mottatt Kongens fortjenstmedalje i sølv for sitt engasjement for faget. Etter å ha sett bilder som mannen hevder å ha tatt av sitt underliv, er han ikke i tvil om at bildene er ekte.

- Jeg sitter her med «Campbell-Walsh Urology», som er et kjent urologisk verk. Tilstanden står beskrevet, og det er bilder i boka. De doblede penisene i boka er veldig like bildene av mannens kjønnsorganer. Dette er ekte, sier Kvarstein.

Han forteller at dette er en kjent tilstand, men at den er uhyrlig sjelden. Boka Kvarstein har er et eksemplar fra 70-tallet, og da var det registrert 70 tilfeller av tilstanden på verdensbasis. Han sier også at tilfellene kan variere, fra funksjonalitet til størrelse.

- Virker troverdig Dagbladet har vært i kontakt med den norske sexologen Haakon Aars. Han har aldri hørt om tilstanden, men etter å ha sett bilder av mannens underliv mener han at tilstanden er troverdig.

- Alle slags mulige ting kan skje med alle organer, og vi lever i en verden med flere milliarder mennesker. Så det er i stor grad mulig han faktisk eksisterer, mener Aars.

På Reddit-siden sin skriver «DoubleDickDude» at menn synes tilstanden hans er mindre skremmende enn hva kvinner gjør. Aars tror dette er fordi menn er mer eksperimentelle.

- VIRKER TROVERDIG: Sexolog Haakon Aars synes tilstanden virker troverdig. Foto: NORDAHL/ALEKSANDER, Dagbladet.
- VIRKER TROVERDIG: Sexolog Haakon Aars synes tilstanden virker troverdig. Foto: NORDAHL/ALEKSANDER, Dagbladet. Vis mer

- Jeg vil tro det er vanskeligere å gjennomføre samleie med to peniser, men menn synes kanskje dette er spennende. Generelt sett kan man si at menn er mer visuelle og eksperimentelle enn kvinner.

SJELDEN TILSTAND: Mannens tilstand er kjent som diphallus. Et medisinsk leksion beskriver tilstanden som «hel eller delvis, medfødt kopiering av penis». Urologiekspert Bernt Kvarstein sier det er en sjelden tilstand. Bildet er gjengitt med tillatelse fra 25-åringen. Foto: Privat / DoubleDickDude
SJELDEN TILSTAND: Mannens tilstand er kjent som diphallus. Et medisinsk leksion beskriver tilstanden som «hel eller delvis, medfødt kopiering av penis». Urologiekspert Bernt Kvarstein sier det er en sjelden tilstand. Bildet er gjengitt med tillatelse fra 25-åringen. Foto: Privat / DoubleDickDude Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media