Skrev kjærlighetsdikt til kona Linn Ullmann

Niels Fredrik Dahl hadde skrivesperre i tolv år. Først da han skrev dikt til kona løsnet det.

SKREV KJÆRLIGHETSDIKT:  Forfatter Niels Fredrik Dahl har gitt ut sin første diktsamling siden 1999.  Etter mange år med skrivesperre løsnet det endelig da han begynte å skrive til kona Linn Ullmann.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SKREV KJÆRLIGHETSDIKT: Forfatter Niels Fredrik Dahl har gitt ut sin første diktsamling siden 1999. Etter mange år med skrivesperre løsnet det endelig da han begynte å skrive til kona Linn Ullmann. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det siste diktet jeg skrev var den 1. mai i 2000, klokka fire om morgenen. Jeg har prøvd siden, men rett og slett ikke fått det til, sier Niels Fredrik Dahl til Dagbladet.

Han sitter i Litteraturhuset i Oslo og gnir hendene i ansiktet. Foran ham ligger den flunkende nye diktsamlingen «Vi har aldri vært her før». Etter tolv år med skrivesperre løsnet det endelig i fjor sommer.

- Alt ble skrevet i fjor, i Oslo og i USA. Jeg har prøvd å være åpen og se den andre, det har vært utfordringen min, sier Dahl.

Kjærlighetsdikt Diktsamlingen er en 46 sider siders bok, som består av korte tekster. Tema som usikkerhet, ensomhet og savn spinner i hverandre, samtidig som kjærligheten henger over alle diktene.

- Hvem har du skrevet til?

- Jeg lever i et sterkt kjærlighetsforhold. «Du» i diktene er den jeg elsker, reiser og lever sammen med, sier Dahl.

Selv om forfatteren har hatt kvinnen han er gift med i tankene når han har skrevet, er han opptatt av at leseren skal ha sin egen tolkning av diktene.

- Dette er en kjærlighetserklæring til kjærligheten og til hun jeg lever sammen med og elsker, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer