Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Skrev låt om kjærestens kreftsykdom

Karin Park om hvorfor hun deltar som artist og ikke bare låtskriver.

PERSONLIG: Karin Park deltar som artist med et svært personlig bidrag i årets MGP. - Nå føles det riktig, sier hun. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
PERSONLIG: Karin Park deltar som artist med et svært personlig bidrag i årets MGP. - Nå føles det riktig, sier hun. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Tidligere i dag ble det klart at den svenske artisten Karin Park er en av finalistene i årets Melodi Grand Prix. Hun har tidligere vunnet den norske MGP-finalen som låtskriver med artisten Margaret Berger og låta «Feed You My Love». De kom senere på en fjerdeplass i den internasjonale Eurovision-finalen.

- Jeg hadde ikke trodd for noen år siden at jeg skulle være med som artist selv. Men på grunn av denne låta kjennes det helt rett, sier Park til Dagbladet.

Kreftsyk kjæreste For i låta «Human Beings» synger hun om sin kjæreste Kjetil Nernes, som ble rammet av kreft i fjor. Den personlige teksten gjorde at hun ønsket å synge den selv, og ikke kunne gi den til noen andre.

- Han er frisk nå, men det var veldig alvorlig. Forferdelig, helt enkelt, sier Park og legger til:

- Den handler om vår reise gjennom sykdommen hans, og hvordan det var å stå ved noen som blir veldig svak. Man må jo være sterk for den personen. Jeg tror man kan kjenne seg maktesløs, og sterk på samme tid. Og nå føles det riktig og viktig for meg å dele dette.

Nernes er også artist, og mannen bak bandet Årabrot. Da han ble intervjuet av Dagbladet i fjor fortalte han om hvordan det var å spille konserter like etter ha hadde fått kreftdiagnosen.

- Det ble en utrolig turné. Det føltes som jeg spilte med kniven på strupen og hver opptreden ble gjort som om det var den siste.

- Jeg har en Grand Prix-side Nå ser Park frem til å opptre med låta.

- Det blir forhåpentligvis kjempegøy, men også spesielt. Man har ulike måter å bearbeide ting på, og verden ser helt annerledes ut for meg nå. Jeg hadde lyst til å dele denne låta med et større publikum enn det jeg normalt spiller for. Og jeg tenkte at jeg hadde lyst til å ta en utfordring, så da ble det MGP. Det kjennes bra, mye bedre enn hva jeg trodde, innrømmer hun.

Hun legger heller ikke skjul på at MGP-sirkuset passer henne bra.

- Jeg vet ikke hvor mye paljetter jeg kommer til å ha på meg, men jeg har definitivt en entertainer i meg, så det kjennes naturlig å leve den ut når jeg først har bestemt meg for å bli med på dette, sier hun og legger til:

- Det er jo fantastisk å få stå på en så stor scene med min egen låt. For meg som låtskriver ville det vært meningsløst å stå på scenen om jeg ikke får synge min egen musikk. Jeg må mene det jeg gjør.

Les mer om årets MGP-artister
Les også kommentaren «Veteraner til MGP - ja, hvorfor ikke»