Skrev låt om kjærestens kreftsykdom

Karin Park om hvorfor hun deltar som artist og ikke bare låtskriver.

PERSONLIG: Karin Park deltar som artist med et svært personlig bidrag i årets MGP. - Nå føles det riktig, sier hun. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
PERSONLIG: Karin Park deltar som artist med et svært personlig bidrag i årets MGP. - Nå føles det riktig, sier hun. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tidligere i dag ble det klart at den svenske artisten Karin Park er en av finalistene i årets Melodi Grand Prix. Hun har tidligere vunnet den norske MGP-finalen som låtskriver med artisten Margaret Berger og låta «Feed You My Love». De kom senere på en fjerdeplass i den internasjonale Eurovision-finalen.

- Jeg hadde ikke trodd for noen år siden at jeg skulle være med som artist selv. Men på grunn av denne låta kjennes det helt rett, sier Park til Dagbladet.

Kreftsyk kjæreste For i låta «Human Beings» synger hun om sin kjæreste Kjetil Nernes, som ble rammet av kreft i fjor. Den personlige teksten gjorde at hun ønsket å synge den selv, og ikke kunne gi den til noen andre.

- Han er frisk nå, men det var veldig alvorlig. Forferdelig, helt enkelt, sier Park og legger til:

- Den handler om vår reise gjennom sykdommen hans, og hvordan det var å stå ved noen som blir veldig svak. Man må jo være sterk for den personen. Jeg tror man kan kjenne seg maktesløs, og sterk på samme tid. Og nå føles det riktig og viktig for meg å dele dette.

Nernes er også artist, og mannen bak bandet Årabrot. Da han ble intervjuet av Dagbladet i fjor fortalte han om hvordan det var å spille konserter like etter ha hadde fått kreftdiagnosen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.