Skrev ny bok før han døde

Det siste Lasse Lindroth rakk å gjøre før han endte sitt liv på E6 søndag kveld, var å skrive ferdig boka som Kjendis-Sverige gruer seg til å lese. Carolas ektemann Runar Søgaard får predikantpasset påskrevet i boka.

Drept på dødsvei

- Behold billettene

Boka kommer trolig ut som planlagt i september. «Mannen som kunde tala med häster» er en roman hvor hovedpersonen - en medieforfulgt mann - dør til slutt.

- Det er Lasses kone, Emma, som må bestemme hva hun vil skal skje med boka, sier Kjell-Erik Sellin i forlaget Selling&Partners til Dagbladet.

- Hun har vært i kontakt med forlaget og fortalt en av redaktørene at Lasse ville ha ønsket at boka kom ut, forteller Sellin.

Forlaget har siden 1996 gitt ut tre Lindroth-bøker, som til sammen har solgt rundt femten tusen eksemplarer. Forlaget vurderer nå å oversette boka til norsk.

- Vi begynte å snakke om å kontakte norske forleggere etter all den positive omtalen Lindroth fikk i norske aviser de siste månedene, forteller Sellin.

Predikant-jippo

I boka tar Lindroth et oppgjør med medie- og kulturkjendiser i Sverige. Også Carolas ektemann Runar Søgaard blir herset med. Riktignok under navnet «Bruno Sörgårdsson».

- Hans eneste bragd er at han har hatt sex med ei dame som vant Melodifestivalen. Nå er han Sveriges best betalte predikant, sa Lindroth i et intervju tidligere i år.

- ...en playboy som på julaften ordner jippo for uteliggerne... etterpå tar han BMW-en sin hjem til luksusvillaen. Unnskyld, men står det ikke i Bibelen at almisser skal gis bort i stillhet? spurte Lindroth.

Han var mektig provosert over at Søgaard hadde gått ut i avisene med støtte, som «en nær venn», da Lindroth ble avisomtalt for en angivelig voldtekt. Lindroth kjente ikke Søgaard og mente at støtten kom fordi Livets Ord-predikanten ville komme i avisene.

Lindroth visste det ville bli bråk blant svenske kjendiser når boka kommer til høsten.

Samme mynt

Lindroth mente at en Se og Hør-journalist brukte svært snokete metoder for å finne ut detaljer om livet hans. Lindroths svar var å bruke samme knep som journalisten: å luske rundt for å få ut privat informasjon om journalisten. Dette skriver han om i boka. Riktignok er navnet forandret, men han antyder trekk ved personen ved at bokpersonen leier på en mindreårig thai-gutt gjennom hele historien.

- Jeg lover at jeg skal holde meg langt unna Sverige når boka kommer ut, lovet han nylig i en samtale med Dagblad-journalist Thomas Ergo.