Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Skrev på bok før hun døde

Gis ut om å få måneder.

GIR UT BOK: Anbjørg Sætre Håtun gir ut boka «Å dele gir styrke» på Cappelen Damm i mars. Foto: ADRIAN ØHRN JOHANSEN/ DAGBLADET
GIR UT BOK: Anbjørg Sætre Håtun gir ut boka «Å dele gir styrke» på Cappelen Damm i mars. Foto: ADRIAN ØHRN JOHANSEN/ DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Anbjørg Sætre Håtun skrev på en bok like før hun døde.

Det er Cappelen Damm som gir ut boka «Å dele gir styrke».

Forlagssjef Anne Søyland i Cappelen Damm Fakta bekrefter til Dagbladet at Sætre Håtun nettopp hadde levert fra seg sitt materiale til boka.

Utgis i mars - Hun leverte alt til oss like etter jul. Anbjørg har skrevet tekster om mestring og strategier, alt i kortform - slik kreftene tillot henne, sier Søyland.

Hvis alt går etter planen, skal boka gis ut om få måneder.

- Den kommer etter planen ut i mars, slik Anbjørg og mannen ønsket det.

Forlagssjefen forteller at boka vil være tydelig preget av Sætre Håtuns fargerike personlighet.

- Det er en personlig bok med tekster som har betydd mye for henne, og som hun visste hadde betydd mye for andre. Det er en bok med masse bilder og farger, forklarer hun.

- Snakket dere noen gang om muligheten for at Anbjørg ikke kom til å oppleve sin siste bokutgivelse?

- Nei, mitt inntrykk var at Anbjørg aldri tenkte slik. Hun ønsket å beholde håpet helt til siste slutt, så det var ikke naturlig å diskutere den muligheten.

- Et kontrastfylt liv Sætre Håtun har tidligere skrevet bøkene «Livslyst» (2008), «Stressmester» (2011) og «God bedring!» (2012).

«Ved å dele tanker om livet, både de vanskelige dagene og de gode dagene, kan vi gi hverandre styrke. Styrke til å mobilisere håp og styrke til å være takknemlig. Håtun viser i denne boka hvordan hun selv bevarte både livslyst og takknemlighet for livet selv på tunge dager. Hennes mål var at vi alle skal lære oss å sette pris på livets goder, og ikke være redde for å vise det når livet er tøft. Selv levde Håtun et kontrastfylt liv, med stor kjærlighet og trygge relasjoner, men også med en alvorlig kreftsykdom», skriver forlaget om boka, og legger til:

«Hun utviklet en evne til å bevare både livslyst og takknemlighet for livet selv på tunge dager. I personlige tekster og bidler viser hun i denne boka hvordan hun selv klarte å beholde håpet og sette pris på alt det gode i livet. Hun viser hvordan hun kom seg gjennom de tunge dagene. Hennes mål var at vi alle skal lære oss å sette pris på livets goder, og ikke være redde for å vise det når livet er tøft».

Dagbladet oppdaterer saken.

Hele Norges coronakart