Skrev roman sammen på tretten dager

Uten å ha møtt hverandre.

VELLYKKET EKSPERIMENT: Tyra teodora Tronstad og Bjørn Sortland skrev epostromanen «Det blir pinlig uansett» uten å ha snakket sammen. Det ble full klaff. Foto: ASCHEHOUG
VELLYKKET EKSPERIMENT: Tyra teodora Tronstad og Bjørn Sortland skrev epostromanen «Det blir pinlig uansett» uten å ha snakket sammen. Det ble full klaff. Foto: ASCHEHOUG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Bjørn Sortland er mannen bak utallige bøker for barn og unge, og er kanskje mest kjent for serien om kunstdetektivene. Tyra Teodora Tronstad er ferskere i faget, men har utgitt to sterke romaner for ungdom, en diktsamling, samt en nydelig bildebok.

Uten å ha møtt hverandre har de to forfatterne skrevet epostromanen «Det blir pinlig uansett», visstnok på tretten dager. Det skulle man ikke tro, for boka er blitt god.

Hei det er meg Romanen består utelukkende av eposter. Det kan høres ensformig ut, men to velformulerte og morsomme fortellere forhindrer det. Den første vi møter er Elias. Han har en tid betraktet ei jente han tar bussen med. En dag er hun borte. Elias har sett epostadressen hennes på mappa hun alltid bærer med seg, og tar sjansen: Han skriver til henne. Jenta, som heter Susanne, svarer, og nølende og litt engstelige, nærmer de seg hverandre.

Risiko For begge ungdommene føles det risikofylt å skrive, men de er begge ensomme sjeler i storbyen. Elias er en sekstenårig innflytter som kommer fra «ein heim uti øyane på Vestlandet der familiane berre kommuniserer med kvarandre gjennom å slå saman to små steinar». Han er kunstskoleelev og bor, ifølge seg selv, i et sikringsskap på Tøyen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer