Skrev vinnerdikt etter nesten-drukning

— Wow, sier marspoet Jan I. Sørensen (52).

FISKESPRETT: Månedens poet Jan I. Sørensen skrev om hvordan man kan komme seg over til den andre siden, og ble månedens poet for mars.
FISKESPRETT: Månedens poet Jan I. Sørensen skrev om hvordan man kan komme seg over til den andre siden, og ble månedens poet for mars. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||  — Hva kan jeg si annet enn tusen takk for valget. Og så meg da gitt. Og nå, når jeg skal ta skrivepermisjon attpåtil! Wow, sier marspoeten i Diktkammeret, Jan I. Sørensen (52).

Han har deltatt i Diktkammeret i to år, det er fjerde gang han er finalist — nå som john r. cent, etter at nickene Nick Laud, epifan og dag lie alle har vært framme tidligere — men første gang han blir månedens poet.

Jan er en musikkglad og stolt bestefar som leser og skriver mye, men han forteller også om en tilstand som uføretrygdet — med store smerter:

— Å skrive er vel derfor å be om juling, men må man så må man, og jeg er en må-mann.Nesten-drukningDiktet han går til topps med, jeg spretter meg flat, tar utgangspunkt i egne opplevelser: Det er nok et resultat av en indre dialog rundt flere ulike hendelser: en nesten-drukningsepisode jeg var utsatt for, min egen smerte og smerten ved å være vitne til andres smerte, forteller han.Juryen likte særlig hvordan diktets hovedperson i løpet av få linjer går gjennom ulike sinnsstemninger, forbehold, kvaler og redningsforsøk. Hans føling med situasjonen, veiing av ord — eller ikke ord — er godt og nennsomt antydet. — Hvordan ble diktet til?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer