Anmeldelse: «Lego®Batman filmen»

Skrevet for voksne og animert for barn

Populærkulturen kannibaliserer seg selv i «Lego®Batman filmen»s fyrverkeri av franchiser og visuell oppfinnsomhet.

TERNINGKAST FEM: Batman tvinges til å åpne hjertedøra i den hyperaktive og manisk selvrefleksive «Lego®Batman filmen», skriver Dagbladets anmelder. Video: Warner Bros. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: «Lego®Batman filmen» er en film som aldri hadde kunnet eksistere på noe annet tidspunkt i historien enn akkurat nå. Og hva oppsummerer vel 2017 bedre enn en manisk selvrefleksiv og tvers igjennom ironisk barnefilm for voksne, som har varemerkebeskyttelse i tittelen, stabler franchiser oppå franchiser (oppå franchiser oppå franchiser oppå franchiser), og er produsert av Donald Trumps kommende finansminister Steven Mnuchin?

Ensom milliardærDet siste er særlig interessant når man tar i betraktning at filmen handler om en egenrådig mangemillardær som med sin polariserende oppførsel og manglende evne til å lytte til andre mennesker skaper et klima preget av frykt og vold, og som mer enn noe annet trenger å åpne opp hjertedøra og slippe inn vennskapets magiske kraft.

Der Batman framstod som en endimensjonal punchline i «Lego®filmen», gjør denne spin-off’en imponerende bruk av figurens sammensatte 78-årige historie. Tilnærmingen minner om den som preger Batman-tv-serien fra 60-tallet, hvor serieskaperne kontinuerlig understreket franchisens iboende absurditet og freudianske undertoner, samtidig som de nyttegjorde seg av dens potensial for enkel og underholdende spenning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer