Skriften på veggen

«...et stupid, menneskefiendtlig kontrollsystem, iverksatt av populistiske politikere som kaller seg antisnillister. Kunne de ikke bare kalle seg slemminger?»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norsk offentlighet lider under et alvorlig underskudd på kritiske samfunnsforskere, men lykkeligvis er det fortsatt noen som forsøker å trekke urett opp med rota, i stedet for å høste av dens frukter. Kriminologen Cecilie Høigård har en bred produksjon av bøker og artikler som med rette omtales som klassikere: «Bakgater» sammen med Liv Finstad, «Hard asfalt» sammen med Finstad og Ida Halvorsen, og en rekke viktige arbeider om kvinner og kriminalitet, sosial utstøting, narkotika og avmakt, men også skarpe tolkninger av kriminalstatistikk og andre statsautoriserte former for systematisk skjevhet.

Hennes nye bok heter «Gategallerier», og handler om unge gatemaleres dramatiske møte med en kontrollpolitisk nulltoleranse overfor graffiti. «Gategallerier» overgår alt hun hittil har skrevet, og vil være referanse for all diskusjon om graffiti, kriminalisering av ungdom og andre brutale politikertriks. Boken er rett og slett hennes hovedverk så langt, knakende godt skrevet, spennende og ikke minst elegant i sin overlegne statistikkbeherskelse og evne til å vise mening gjennom tallknusning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer