Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Skrifterommet» blottlegger folket

Sjekk ut sjetteplassen i Dagbladets tegneseriekonkurranse!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hva ville skjedd dersom du plasserte offentlige skrifterom rundt omkring i Norge og dokumenterte folks dypeste hemmeligheter og innerste tanker?

Det resulterende materialet ville ikke nødvendigvis være oppløftende, antyder Andreas Iversen (27) i sin tegneserie «Skrifterommet», som har kommet på sjette plass i Dagbladets seriekonkurranse.

«Norge virker å ha blitt et land full av ekshibisjonister, og selvsensuren er som oftest skrudd av. Det er noen av disse personene man møter i Skrifterommet», skriver han i sin presentasjon av serien.

«Gnistrende godt konsept med nærmest uendelige muligheter. En original og morsom idé med stort potensial», mener vår jury, som sikrer serien gjesteopptreden i Dagbladet.

- Jeg må innrømme jeg hadde håpet på pallen, men hadde et ambivalent forhold til hele konkurransen. På den ene siden vil jeg gjerne tjene penger på tegneserier, på den andre var tanken på å lage en ny stripe hver dag litt skremmende, sier Iversen.

Tidligere har han tegnet i Spirit, VG og tegneseriebladet Bobla.

AMBIVALENT: Andreas Iversen (27) skulle gjerne havnet på pallen i Dagbladets seriekonkurranse, men synes det er greit å slippe å lage en ny stripe hver dag. Foto: Privat
AMBIVALENT: Andreas Iversen (27) skulle gjerne havnet på pallen i Dagbladets seriekonkurranse, men synes det er greit å slippe å lage en ny stripe hver dag. Foto: Privat Vis mer

Andreas Iversen har mastergrad i film og fjernsynsvitenskap og jobber til daglig på en omsorgsbolig i Oslo.

• I morgen presenterer vi tegneserien som kom på femte plass.