«Skrik» gjemt til 2021

- Vi skjønte jo at når vi fortsatt må ha på oss vernesko og hjelm, kan vi ikke komme bærende med «Skrik», sier Nasjonalmuseets direktør Karin Hindsbo.

«SKRIK»: I Munchmuseets magasin er de nøye med hvordan de behanlder «Skrik» av Edvard Munch. Reporter: Mathilde Lea. Video: Christian Roth Christensen. Klipp: Ingebjørg Iversen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For to uker siden ble det kjent at åpningen av det nye Nasjonalmuseet på Vestbanetomta er et halvt år forsinket.

Byggherren Statsbygg meldte at Norges dyreste kulturbygg, med en kostnadsramme på seks milliarder kroner, først vil kunne åpnes for publikum våren 2021.

Opprinnelig skulle museet ha blitt overlevert til Nasjonalmuseet allerede 1. juli i år, forteller Nasjonalmuseets direktør Karin Hindsbo til Dagbladet.

Men fortsatt ser størstedelen av bygget ut som en byggeplass.

- Leit

- Vi har forståelse for at uforutsette ting kan skje i så store byggeprosjekter. Men det er leit, for vi hadde planlagt åpningen i 2020, og gledet oss til det. Alle fagpersonene som jobber her savner å formidle kunsten, sier Hindsbo.

- Er du skuffet?

- Jeg må være helt ærlig og si at jeg hadde gledet meg til å åpne i 2020. Vi er stolte av samlingen vår, og vi hadde gledet oss til å vise dem fram.

Nasjonalmuseet skulle etter planen ha begynt å flytte inn kunsten i juli. Hindsbo forteller at overtakelsen først ble utsatt til 1. oktober. For to uker siden meldte Statsbygg at overtakelsen blir 31. mars neste år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer