Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Skrik»-mysteriet løst

Alternativ løsning på kunsttyveriet i «Simpsons».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det politiet i Norge ikke har visst, har Simpsons-fans lenge vært klar over.

Hele verden fikk med seg at Skrik og Madonna ble stjålet fra Munch-museet i 2004. Mange teorier verserte, men ingen av dem var like oppsiktsvekkende som den skaperne av «The Simpsons» kom opp med.

Bortgjemt i Springfield

«The Simpsons»-episoden som avslører at Skrik har vært bortgjemt i Springfield gikk på tv i USA forrige sesong (nummer 17 i rekken), men først nå kommer episoden på norske skjermer.

Episoden innledes med at Bart Simpson stjeler gateskiltet til «Bart Boulevard», noe han stolt viser frem i skolegården. Bragden blir imidlertid raskt forbigått når bølla Dolph kan vise frem sin fangst: Skrik-maleriet.

Det hele foregår omtrent slik:

Bart: Check it out, I stole the sign!

Dolph: Check it out, we stole The Scream!

HAN HADDE BILDET: Bølla Dolph stjal «Skrik» i en «Simpsons»-episode som nå vises i Norge. FOTO: FOX NETWORKS
HAN HADDE BILDET: Bølla Dolph stjal «Skrik» i en «Simpsons»-episode som nå vises i Norge. FOTO: FOX NETWORKS Vis mer

Kearney: Put that away! It creeps me out!

Ikke første gang

«Skrik» har også dukket opp i en Simpsons-episode tidligere, da i sesong fem. I «Treehouse of Horror IV» går Bart gjennom et galleri, der det berømte «Skrik»-ansiktet er byttet ut med ansiktet til Homer Simpson.

- Referansen til Munch-tyveriet i serien «The Simpsons» viser tydelig hvordan forsvinningen av Munch-maleriet på Tøyen forsommeren 2004 har vakt internasjonal oppsikt, skriver TV 3 i en pressemelding.

- Det er veldig morsomt, men episoden handler ikke bare om tyveriet av maleriene. Referansen til «Skrik» er bare en liten del av episoden, sier Line Njøs, informasjonskonsulent i TV3, til Dagbladet.no.


«The Simpsons»-episoden går på TV 3 mandag 18. september kl.18.
 

image: «Skrik»-mysteriet løst
POPSMARTE: Dette er ikke første gang «Skrik» dukker opp i en «Simpsons»-episode. Serien er kjent for å benytte seg hyppig av popkulturelle referanser.