Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Skrik og Madonna stilles ut

I fem dager til ende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Munch-museet har altså tatt publikums ønske på alvor: Det blir nå mulig å se Skrik- og Madonna-maleriene med de skadene de ble påført under ranet.

- På grunn av skadene bildene er påført, presenteres Skrik og Madonna liggende i spesialkonstruerte, klimatiserte glassmonteret, skriver Munch-museet i en pressemelding.

Storinnrykk

Fædrelandsvennen i Kristiansand varsler nå sine lesere om «spesialvisningen»: Kunstinteresserte sørlendinger har herved fått et tidlig høstferietips, skriver nettutgaven.

Skadene på Munch-maleriene kan sees tydelig.

- I tillegg er det en fuktskade på venstre siden av Skrik som er veldig problematisk, sa fungerende museumsleder Ingebjørg Ydstie til Dagbladet.no tidligere i år.

EKSKLUSIV VISNING: Skrik og Madonna kom til rette etter en vellykket politiaksjon i høst. Nå skal de vises for publikum i fem dager. Foto: SCANPIX
EKSKLUSIV VISNING: Skrik og Madonna kom til rette etter en vellykket politiaksjon i høst. Nå skal de vises for publikum i fem dager. Foto: SCANPIX Vis mer