Skriv et haikudikt til kjæresten

Hvordan skrive et haikudikt til kjæresten? Begynn med å tenke på hva du forbinder med varme, nærhet og godhet. Forsøk å finne konkrete bilder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I denne leksjonen vil jeg gi deg et eksempel på hvordan du kan løse en helt konkret oppgave.

Tenk deg at du får dette spørsmålet fra en du kjenner godt: «Jeg har så lyst til å skrive et haikudikt til kjæresten min . Ikke nødvendigvis et dikt om kjærlighet. Og i alle fall ikke et banalt kjærlighetsdikt. Men et dikt som har haikupreget ved seg - er enkelt og nært. Samtidig som diktet må formidle gode følelser, glede. Ja, gjerne kjærlighet også. Hvis jeg bare får det til. Kan du hjelpe meg med det?»

Jeg fikk faktisk et slikt spørsmål en gang. Og jeg ble veldig glad. For jenta som spurte ville ikke at jeg skulle skrive diktet for henne. Hun ville lære noen grunnprinsipp i haikuskriving. Hun ville ha veiledning slik at hun selv kunne skrive diktet. Hun ville lære mer om poesi!

Flott, tenkte jeg. Dette vil jeg gjerne hjelpe deg med!

Du ber om hjelp.

Men nå bytter vi litt om på rollene her... Du er den som har bedt om hjelp til å skrive diktet. Og du er altså den som skal skrive det. Et dikt som skal gis formen av et haikudikt. Og jeg skal gi deg noen råd underveis. Vi går like gjerne rett på sak:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer