KOMMENTARER

Pride 2017

Skriv heller om at homofile blir drept i regimer som deler dine holdninger

Selv i Norge er angrep mot homofile akseptert.

LATTERLIG: Sylvi Listhaug gjorde narr av at KrF-leder Knut Arild Hareide sammen med kona Lisa deltok i fjorårets Oslo Pride-parade. I kampen om de kristne konservative velgerne er homofile fritt vilt. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
LATTERLIG: Sylvi Listhaug gjorde narr av at KrF-leder Knut Arild Hareide sammen med kona Lisa deltok i fjorårets Oslo Pride-parade. I kampen om de kristne konservative velgerne er homofile fritt vilt. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

De siste dagene har homofile venner overøst sosiale medier med bilder fra Pride-uka, som kulminerer i formiddag med den store paraden i flere norske byer. Hjerte hjerte hjerte, er svaret til enhver oppdatering.

Som om Pride er en kurv med søte valper, en pappeske med myke kattunger. En eneste stor kjærlighetsfest. Møt hat med kjærlighet. Love trumps hate. Hvor er det blitt av opprøret og raseriet? Hvor er kampen?

Kjærlighet har vært en vellykket strategi for den moderne homobevegelsen i vesten. Kravet om å få elske hvem man vil, har vært det uimotståelige argumentet som har sørget for retten til å gifte seg og stifte familie for millioner av mennesker, selv i konservative delstater i USA.

Seinest i går vedtok Tyskland en nøytral ekteskapslov. Endringene på dette området har skjedd i rekordfart. Tiden var moden. Det skjer etter systematiske og harde kamper i flere tiår, men det siste gjennombruddet har uten tvil hatt med fortellinger om kjærlighet å gjøre. Selv Kirken klarte til slutt ikke å motsette seg et slikt budskap.

Men så er det vel greit, da? De fleste formelle rettigheter er på plass i Norge, slik som i kvinnekampen, og det kan se ut som den sosiale aksepten har gått hånd i hånd med lovverket. Det internasjonale seriefenomenet «Skam» viet sin mest sette og omtalte sesong til Even og Isak, som siden vant en internettkåring over populærkulturens mest romantiske par.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer