- Skriv masse

Det er Lars Saabye Christensens råd til unge dikterspirer. Delta med egne dikt i våre diktrom!

På Dagbladet.no finnes det rom for både unge og godt voksne dikterspirer. Skolekammeret er et eget forum for skoleungdommer, mens hvem som helst kan skrive dikt i Diktkammeret. Hver måned kåres de to forumenes beste dikt.

Skolekammeret er en del av Diktbasen som Lars Saabye Christensen i forrige uke åpnet med et nettmøte med landets elever. Han mener Diktbasen er et fint sted der unge mennesker kan finne poesi på en ny måte og i en ny sammenheng.

Skattejakt i poesien


- Unge mennesker er omgitt av poesi hele tiden. Tungtvann bruker poesien, det samme gjør Bruce Springsteen. Man er omgitt av poesi, sier Christensen, som tror interessen for dikt derfor burde være stor.

Selv husker forfatteren diktundervisningen som relativt kjedelig. Han mener imidlertid at hvis det ligger leseglede og en opplevelse til grunn for diktundervisning, blir det mer spennende.

- Det er ikke noe i veien for å tolke et dikt. Det er å gå på skattejakt mellom linjene, mener forfatteren som selv debuterte med diktsamlingen «Historien om Gly» i 1976.

- Skriv masse


I Diktbasen kan elevene også sende inn egne dikt, og Lars Saabye Christensens råd til unge dikterspirer er at de må skrive masse.

- Man kan ha verdens beste idé og verdens beste dikt i hodet, men det hjelper ikke hvis man ikke får det ned på skjermen eller papiret. Alt man skriver har man nytter av, om man sletter det eller pælmer det i søppelkassen.

GIR RÅD: Lars Saabye Christensen mener det ikke hjelper om man har verdens beste dikt i hodet. - Få det ned på skjermen eller papiret, oppfordrer han. Dagbladet.no gir deg muligheten i <a href=http://www.dagbladet.no/kammeret/>Diktkammeret</A> og <a href=http://www.dagbladet.no/skolekammeret/>Skolekammeret</A>.