DEBATT

Skriv mer Marie!

Marie Simonsen driver en feilslått valgkamp for Jonas og Arbeiderpartiet. Hver gang hun skriver noe får FrP flere sympatisører.

MARIE SIMONSEN  (politisk redaktør i Dagbladet) har aldri vært noe Charlie. Hun bruker ytrinsgfriheten sin til å drive valgkamp for Arbeiderpartiet. Bildet er fra en debatt på Litteraturhuset om ytringsfrihet. (f.v) Knut Nærum (tegner og forfatter) og Kyrre Nakkim (samfunnsredaktør i NRK).
MARIE SIMONSEN (politisk redaktør i Dagbladet) har aldri vært noe Charlie. Hun bruker ytrinsgfriheten sin til å drive valgkamp for Arbeiderpartiet. Bildet er fra en debatt på Litteraturhuset om ytringsfrihet. (f.v) Knut Nærum (tegner og forfatter) og Kyrre Nakkim (samfunnsredaktør i NRK). Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I en av sine mange kommentarer om FrP skriver Dagbladets kommentator, Marie Simonsen, at FrP verken er en sterk forsvarer for ytringsfriheten eller har et særlig demokratisk sinnelag. Heldigvis er også FrP en varm forsvarer for ytringsfriheten når det kommer til uvitenhet.

Mye har skjedd siden 2006 og karikaturstriden. Mange politiske partier og politikere har skiftet syn, men ikke FrP. Som det eneste partiet støttet vi tydelig Vebjørn Selbekk og hans rett som redaktør til å trykke karikaturer. Marie Simonsen på sin side var fraværende. Hun er ikke, og har aldri vært Charlie. Simonsen har nok også glemt at nåværende kringkastingssjef, Thor Gjermund Eriksen den gang var ansvarlig redaktør i Dagbladet. Han begrunnet Dagbladets standpunkt om ikke å trykke karikaturtegningene med at de ikke hadde journalistisk interesse. Dette var i seg selv oppsiktsvekkende når vi alle kunne se hva som skjedde rundt om i verden.

FrP har i motsetning til Dagbladet, Simonsen og Støre, en god historie hva gjelder å stå opp for ytringsfrihet. Vi har turt der andre tier når radikale islamister har forsøkt å endre grunnleggende verdier i vårt samfunn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.