MARIE SIMONSEN  (politisk redaktør i Dagbladet) har aldri vært noe Charlie. Hun bruker ytrinsgfriheten sin til å drive valgkamp for Arbeiderpartiet. Bildet er fra en debatt på Litteraturhuset om ytringsfrihet. (f.v) Knut Nærum (tegner og forfatter) og Kyrre Nakkim (samfunnsredaktør i NRK).
MARIE SIMONSEN (politisk redaktør i Dagbladet) har aldri vært noe Charlie. Hun bruker ytrinsgfriheten sin til å drive valgkamp for Arbeiderpartiet. Bildet er fra en debatt på Litteraturhuset om ytringsfrihet. (f.v) Knut Nærum (tegner og forfatter) og Kyrre Nakkim (samfunnsredaktør i NRK).Vis mer

Skriv mer Marie!

Marie Simonsen driver en feilslått valgkamp for Jonas og Arbeiderpartiet. Hver gang hun skriver noe får FrP flere sympatisører.

Meninger

I en av sine mange kommentarer om FrP skriver Dagbladets kommentator, Marie Simonsen, at FrP verken er en sterk forsvarer for ytringsfriheten eller har et særlig demokratisk sinnelag. Heldigvis er også FrP en varm forsvarer for ytringsfriheten når det kommer til uvitenhet.

Mye har skjedd siden 2006 og karikaturstriden. Mange politiske partier og politikere har skiftet syn, men ikke FrP. Som det eneste partiet støttet vi tydelig Vebjørn Selbekk og hans rett som redaktør til å trykke karikaturer. Marie Simonsen på sin side var fraværende. Hun er ikke, og har aldri vært Charlie. Simonsen har nok også glemt at nåværende kringkastingssjef, Thor Gjermund Eriksen den gang var ansvarlig redaktør i Dagbladet. Han begrunnet Dagbladets standpunkt om ikke å trykke karikaturtegningene med at de ikke hadde journalistisk interesse. Dette var i seg selv oppsiktsvekkende når vi alle kunne se hva som skjedde rundt om i verden.

FrP har i motsetning til Dagbladet, Simonsen og Støre, en god historie hva gjelder å stå opp for ytringsfrihet. Vi har turt der andre tier når radikale islamister har forsøkt å endre grunnleggende verdier i vårt samfunn.

Jeg respekterer av hele mitt hjerte at Marie Simonsen har sine egne meninger som hun forfekter som kommentator. Denne retten benytter hun ofte til å skrive om FrP. Det er bra. Hver gang hun mener noe om FrP får vi nye sympatisører.

Allikevel tror jeg det ville vært en fordel, også for Simonsen om hun fremsto noe mindre bastant til tider. Keshvari får passet sitt påskrevet i forrige ukes kommentar hvor Simonsen slår fast at han ville drepe en NRK-journalist. Nå er det så vidt meg bekjent vanlig at NRK politianmelder alle slike trusler og nekter den type personer adgang i debattprogrammer fremover. Keshvari har deltatt i flere debatter på NRK etter dette og den angivelig truede programlederen har sagt at hun aldri følte seg truet. Dagbladet var det eneste mediet som omtalte denne episoden, hadde den vært så drøy som Dagbladet forsøkte å lage den så ville nok flere av mediene kastet seg på. Her prøver Simonsen nok en gang å oppkonstruere en sak som de som var deltakere i episoden har lagt bak seg og ordnet opp i for mange måneder siden. Dette blir bare for søkt .

Det er fristende å minne om at Simonsen og Dagbladet var de som ledet an korstoget mot ambulansesjåføren, Erik Schjenken. Det ble slått fast at mannen var rasist og begikk alvorlig tjenesteforsømmelse. Selv etter at tre rettsinstanser har sagt noe annet vil ikke Simonsen gjøre det eneste rette, nemlig be Schjenken om unnskyldning.

Fra kommentatorplass har hun påstått at avgiftene øker med FrP, raljerer med at vi fortløpende fjerner dustete forbud og påbud, samt mer enn antydet at vi er et innvandrerfiendtlig parti. Velgere er ikke dumme, og vet at arveavgiften er fjernet, bilavgifter, avgifter på motorsykler og en rekke andre områder er redusert. Simonsen glemmer at relativt mange mener det er greit at FrP med noen få pennestrøk fjerner dustete forbud mot poker, boksing, og mange andre forenklinger. Hun glemmer også at store deler av det norske folk er fornøyd med en strengere og mer rettferdig innvandringspolitikk. I så måte er det veldig fristende å be Marie Simonsen fortsette og «opplyse» det norske folk om FrP, selv om rullgardinene forblir nedtrukket.

Jeg og andre i FrP har et godt forhold til mange av landets journalister og kommentatorer, selvsagt også fra Dagbladet som har mange dyktige og gode politiske journalister. Vi snakker med de daglig, om vær, vind og politikk. Det gjør at det er mange kommentarer om FrP som er riktige og gode. Både positive og kritiske. Sånn skal det være i et demokrati hvor pressen har ubegrenset og fundamental ytringsfrihet. Paradokset er at Marie Simonsen sannsynligvis er den kommentatoren som skriver mest om FrP, samtidig som hun er den som vet minst om det vi står for og jobber for. Det får være Dagbladets problem.

FrP har vært og vil fortsette kampen for våre grunnleggende verdier. Ikke bare når det er opportunt. Det er riktig å kritisere Jonas Gahr Støre for sine tåkete og uklare uttalelser om ytringsfriheten den siste uken, og ikke minst hans unnfallenhet og knefall for krefter som utfordret verdiene våre i 2006. Marie Simonsen skal få skrive og mene hva hun vil. Det passer Frp meget godt, fordi leserne vet alt for godt at sannheten ofte er det motsatte av hva hun skriver.

I forrige ukes kommentarartikkel kommer det ganske klart frem at Marie Simonsen har startet sin valgkamp for Jonas og Arbeiderpartiet. Fortsett med det, Simonsen. Det er den sikreste garantien for at Arbeiderpartiet får et valgresultat langt under dagens galluper.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.