Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Skriver bok om Arbeiderpartiet og 22. juli

- Viktig å få belyst alle sider.

22.JULI-BOK: Historiker Hallvard Notaker skal skrive bok om Arbeiderpartiet og 22. juli.
Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
22.JULI-BOK: Historiker Hallvard Notaker skal skrive bok om Arbeiderpartiet og 22. juli. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet:) Historiker Hallvard Notaker skriver bok med arbeidstittelen «Arbeiderpartiet og 22. juli».

Aschehoug forlag har inngått avtale med Arbeiderpartiet om å utgi boka, som etter planen skal komme ut i 2018. Det melder forlaget i en pressemelding i dag.

- Det er viktig å få belyst alle sider ved det som skjedde 22. juli 2011 - herunder hvordan Arbeiderpartiet ble direkte rammet av terroren og hvordan partiet håndterte konsekvensene av den. Vi er glade for at Hallvard Notaker med sin historiefaglige tyngde har påtatt seg oppdraget, skriver sjefredaktør i Aschehoug, Harald Engelstad i pressemeldingen.

Harald Notaker har doktorgrad i historie fra Universitetet i Oslo, og har blant annet skrevet bøkene «Høyres historie 1975-2005», og «Norges historie i 25 ting».

- Dette er et krevende prosjekt som vil spenne vidt og berøre spørsmål med stor betydning for mange mennesker. Som uavhengig historiker er det givende å kunne fordype seg i en så viktig hendelse og fritt formidle innsiktene man kommer fram til, sier Notaker i pressemeldingen.

Aschehoug forlag har tidligere utgitt flere bøker med tilknytning til 22. juli. Deriblant Utøya-overlevende Kristoffer Bergs «21. juli - en kjærlighetshistorie», Geir Lippestads «Det vi kan stå for», Thomas Hylland Eriksens «Det som står på spill» - en bok tilegnet Utøya-generasjonen, og Marit Christensens bok om Wenche Behring Breivik, «Moren».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling