Skriver bok om «oljemarerittet»

Dagbladet.no-journalist avslørte gigantene.

SKRIVER BOK: Asle Hansen har skrevet mange artikler om tidligere oljearbeidere som sliter med helseplager og sykdom. Nå skal arbeidet også bli bok. FOTO: GEIR BØLSTAD
SKRIVER BOK: Asle Hansen har skrevet mange artikler om tidligere oljearbeidere som sliter med helseplager og sykdom. Nå skal arbeidet også bli bok. FOTO: GEIR BØLSTAD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I over fem år har Dagbladet.no-journalist Asle Hansen (36) jobbet med saker om oljearbeidere som har blitt syke av kjemisk eksponering på oljeplattformer i Nordsjøen.

Nå har Hansen fått skrivestipend fra Fritt ord for å samle arbeidet sitt i bokform. Han har også inngått en intensjonsavtale med forlaget Unipub.

- Det er nokså åpenbart at man ikke er ferdig med disse sakene. Ytterst få av ofrene har kommet noen vei overfor trygdemyndigheter og forsikringsselskaper som behandler sakene enkeltvis, uten å ta inn over seg at det er hundrevis av alvorlig syke arbeidere som har vært utsatt for det samme, sier journalisten.

- Tar ikke ansvarI Dagbladet.no har Hansen avslørt at over 100 tidligere Ekofiskarbeidere fikk helseproblemer som følge av eksponering, og at selskapet ConocoPhilips ikke ga tilstrekkelig informasjon om hvilke giftnivåer oljearbeiderne ble utsatt for.I tillegg avslørte han at flere arbeidere i en liten turbinavdeling på Statfjord A opplevde å få MS-diagnose eller andre nerveskader tidlig på 90-tallet. Statoil stanset undersøkelsen som kunne gitt svar på hvorfor turbinarbeiderne ble syke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer