Skriver bok om Tønne

Tidligere redaktør i Økonomisk Rapport, Ivar Hippe, skal skrive bok om Tønne-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg vil ha en drøftende og spørrende innfallsvinkel til denne saken. Jeg har ikke til hensikt å felle noen dom over noen, sier Hippe. Han viser til at Norsk Presseforbund har satt ned en egen gruppe som vil ta seg av den biten. Hippes bok kommer omtrent samtidig med at denne gruppa legger fram sin rapport på vårparten.

Hippe vil forsøke å formidle den mediedynamikken som oppstår når en slik sak blir kjent, og media jobber under høytrykk. Han beskriver hvordan media behandlet denne saken fra den ble kjent for offentligheten, og vurderer dekningen ut fra etiske og journalistiske kriterier. Han henter også fram relevante eksempler fra andre personer som er kommet i medias søkelys på grunn av påstander om kritikkverdige forhold. Men Hippe har ikke bestemt seg for om han skal ta kontakt med Tønnes familie.

- Tønne hadde mange gode venner og kolleger, så det er ikke sikkert jeg trenger å snakke med familien. Jeg har ikke tatt stilling til det ennå, sier Hippe, som måtte tenke seg godt om før han tok oppdraget fra Genesis forlag.

- Jeg måtte tenke en stund fordi saken fikk en slik tragisk utgang. Men jeg har merket det enorme engasjementet fra folk flest, og at det er mange som fortsatt har spørsmål og famler i denne saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer