Skriver Europas historie

Karsten Alnæs hadde knapt gjort seg ferdig med norgeshistorien i fem bind, før han kastet seg på en ny maratonoppgave.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nå kommer «Historien om Europa» i fire bind.

Alnæs' storverk «Historien om Norge» har vært en suksesshistorie - de fem bindene er etter hvert blitt solgt i godt over 200000 eksemplarer til sammen. Nå utvider forfatteren sitt historiebilde og akter å gå løpet gjennom Europa fra 1300 til 1940 i fire bind. Det første foreligger i midten av mars i år.

Enkeltmennesker

- Dette er en gammel drøm jeg har hatt. Jeg har hatt en lidenskap og interesse for europeisk historie siden studieåra. I hele mitt liv har jeg lest nysgjerrig om temaet, jeg har foretatt mange reiser, bodd flere steder og snakker flere europeiske språk. Du kan godt si at dette prosjektet oppsummerer mye av mitt liv, sier Alnæs.

Med drøyt 700 år historie å forholde seg til, skal mye informasjon strømme gjennom det alnæske hodet før det kommer ut i fire bind.

- Det er helt klart et utvalgsproblem. Men det blir delvis et subjektivt valg fra min side. Det er en stor fordel og et privilegium. I likhet med norgeshistorien, vil jeg også i disse bøkene gå ned på hverdagsmennesker, både kjente og ukjente og følge dem i nærlys.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer