Skriver for National

Jonny Halberg er i gang med å dramatisere Knut Hamsuns «Mysterier» for Nationaltheatret. Stykket settes trolig opp neste vår.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Halberg har hatt stor suksess med bøker som «Trass» og «Flommen». Også som manusforfatter sammen med Pål Sletaune, i filmene «Budbringeren» og «Amatørene», ble det blink. Nå vender en allsidig Halberg seg mot selveste Nationaltheatret og skriver på en dramatisert versjon av Knut Hamsuns store roman fra 1892, «Mysterier».

- Dette er en av gullskattene i norsk romanlitteratur, sier Halberg.

Fri form

Foreløpig vil han ikke si så mye mer om prosjektet, men bekrefter at han akkurat nå sitter og skriver, samt at han samarbeider med regissør Hans Henriksen.

- Hvordan vil «Mysterier» fungere som dramatikk?

- Jeg kommer til å satse på en fri måte å takle stoffet på. Det har vært altfor mye respekt i forhold til behandlingen av store verker både når det gjelder film og teater.

- Hvordan er det å jobbe med dette i forhold til et filmmanus?

- Det er første gang jeg skriver ut ifra et eksisterende verk. Dette er et stoff som er fast og utrolig bra. Og det er store muligheter til å leke seg mer når man har en eksisterende tekst, sier Halberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer