Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Sommerboka i Dagbladet 2018

Skriver med løkka om halsen

Når Per Petterson kommer med ny Arvid Jansen-roman, er det mange som gleder seg. Selv holdt han på gi opp underveis.

IKKE ENKELT: Per Petterson er blant Norges mest prisbelønte forfattere, men det har gjort det angstfylt for ham å skrive nye bøker. Foto: Baard Henriksen
IKKE ENKELT: Per Petterson er blant Norges mest prisbelønte forfattere, men det har gjort det angstfylt for ham å skrive nye bøker. Foto: Baard Henriksen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Den forrige boka jeg ga ut, «Jeg nekter», kom i 2012. Det er seks år siden. Det har jo ikke vært ei frivillig pause. Om det er på grunn av meg sjøl, eller boka, er ikke lett å si, skriver Per Petterson på e-post til Dagbladet.

I høst kommer han endelig med en ny roman, og med det er også gjennomgangsfiguren Arvid Jansen tilbake. Han dukket først opp i debutboka «Aske i munnen, sand i skoa» i 1989, og har vært med i flere av Pettersons bøker, sist i den grundig prisbelønte «Jeg forbanner tidens elv» (2008).

Angst av prisene

Pettersons priser inkluderer store internasjonale, som IMPAC Dublin Literary Award og Nordisk Råds Litteraturpris, samt rubbel og bit av norske statuetter. Det er nesten bare Nobelprisen som mangler på peishylla hans, hvis han har en slik. «Menn i min situasjon» er derfor selvskreven på lista over høstens mest imøtesette romaner.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr*

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr* uke. Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr måned. Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE- BETAL MINDRE

66 kr/mnd**

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 66 kr/mnd** i 12 måneder. Fornyes automatisk til 99,-/måned

**Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/måned. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinærpris måned (99kr). Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (55,-/uke). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/måned. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinær pris måned (99,-). Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?