Skriver om en far som drikker for mye, og en mor som kaster tallerkener

Tove Nilsen med selvbiografisk roman om faren.

GOD LESNING: Ingen har rett til å be andre om å holde minnene sine for seg selv, skriver Tove Nilsen i sin nye roman om forholdet til faren. Foto: Anders Grønneberg
GOD LESNING: Ingen har rett til å be andre om å holde minnene sine for seg selv, skriver Tove Nilsen i sin nye roman om forholdet til faren. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Tove Nilsen har skrevet bøker i førti år. Flere av romanene er moderne klassikere, som debuten «Aldri la dem kle deg forsvarløs naken», og «Skyskraperengler».

Hun har tegnet Oslos mange ansikter, ikke minst gjennom drabantbyromanene, og skildret barndom, lyst og reiser. Alltid på sanselig, for ikke å si begjærlig, og tenksomt vis. Og med en skøyeraktighet i øyekroken.   Nilsen har bestandig skrevet tett på egen biografi. Det gjør hun også i årets roman som handler om forelderens ekteskap og barnet i klem mellom de voksne.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer