Skriver om en far som drikker for mye, og en mor som kaster tallerkener

Tove Nilsen med selvbiografisk roman om faren.

GOD LESNING: Ingen har rett til å be andre om å holde minnene sine for seg selv, skriver Tove Nilsen i sin nye roman om forholdet til faren. Foto: Anders Grønneberg
GOD LESNING: Ingen har rett til å be andre om å holde minnene sine for seg selv, skriver Tove Nilsen i sin nye roman om forholdet til faren. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Tove Nilsen har skrevet bøker i førti år. Flere av romanene er moderne klassikere, som debuten «Aldri la dem kle deg forsvarløs naken», og «Skyskraperengler».

Hun har tegnet Oslos mange ansikter, ikke minst gjennom drabantbyromanene, og skildret barndom, lyst og reiser. Alltid på sanselig, for ikke å si begjærlig, og tenksomt vis. Og med en skøyeraktighet i øyekroken.   Nilsen har bestandig skrevet tett på egen biografi. Det gjør hun også i årets roman som handler om forelderens ekteskap og barnet i klem mellom de voksne.

Allerede abonnent? Logg inn

Våre beste tilbud!

Dagbladet Pluss

Mer å snakke om

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer