Skriver om kjærlighet mellom to barndomsvenninner

Ellisiv Lindkvists romandebut er et friskt pust.

KJÆRLIGHET: Forfatter, dramatiker og skrivent Ellisiv Lindkvist skriver om kjærligheten mellom to venninner i romandebuten «Tørst». Foto: Nina Ruud
KJÆRLIGHET: Forfatter, dramatiker og skrivent Ellisiv Lindkvist skriver om kjærligheten mellom to venninner i romandebuten «Tørst». Foto: Nina Ruud Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Ellisiv Lindkvists romandebut kan kalles en politisk, psykologisk og feministisk fortelling.

Men mest av alt handler «Tørst» om kjærlighet mellom to barndomsvenninner.

Skam   Lindkvist viderefører noen av temaene fra førsteboka - kortprosasamlingen «Alt jeg skriver er sant» - som skamfølelse, identitetsforvirring og selvforakt hos unge kvinner.

I årets bok følger vi bestevenninnene Verena og Kristin; fra de vokser opp nordpå, til de etablerer seg i Oslo. Verena lykkes kjapt som skuespiller, mens Kristin lenge er en deprimert wannabe-forfatter, som forakter både seg selv og miljøene hun får innpass i.

Venninnenes intense forhold, som også har vært av seksuell art, forandrer seg.

Begge prøver så hardt å tilpasse seg omgivelsenes trange roller at de glipper hverandre. Og nesten også seg selv.

Kjendisgissel Romanens form varierer fra raske nedslag i jentenes oppvekst, til mer utfyllende sekvenser fra tilværelsen i Oslo. Venninnene har synsvinkelen vekselvis.

Hos Kristin er ensomheten, livsfortvilelsen og kjærligheten til Verena det fremtredende. I partiene om Verena gjør desperasjonen over å være «kjendisgissel» og fritt vilt blant menn, mest inntrykk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer