FANT RO: Da Maria Mena våknet opp dagen etter bryllupet sitt var alt forandret. Hun hadde funnet ro. - Jeg føler at jeg er blitt en del av noe større enn meg selv, sier hun til Dagbladet. Her er Maria Mena foran bildet «The horse» av Richard Price på hotellet The Thief på Tjuvholmen. Foto: Lars Eivind Bones
FANT RO: Da Maria Mena våknet opp dagen etter bryllupet sitt var alt forandret. Hun hadde funnet ro. - Jeg føler at jeg er blitt en del av noe større enn meg selv, sier hun til Dagbladet. Her er Maria Mena foran bildet «The horse» av Richard Price på hotellet The Thief på Tjuvholmen. Foto: Lars Eivind BonesVis mer

Skriver om vennenes trøbbel

Maria Mena (27) er lykkelig som gift. Og redd for at det ikke kan vare.

(Dagbladet): - Ikke lunsj til meg, takk. Jeg har tenkt å invitere Eivind på lunsj, stråler Maria Mena i restauranten på hotellet The Thief på Tjuvholmen i Oslo - og snakker om ektemannen.

Det er 11 år siden det bittersøte gjennombruddet med «Lulleby». Til løsten kommer hennes sjette album «Weapon in mind». Hun har for lengst forklart hvorfor hun gir finger'n til nett-trollene med singelen «Fuck You».

Låta er skrevet i affekt etter at hun leste stygge kommentarer om seg selv, om utseende og vekt, på YouTube.

- Det er så deilig å få det ut. 

Slår tilbake Hun har problemer med ikke å si ifra. For hun aksepterer ikke at folk er uforskammet og slemme. 
     
 - Jeg takler det nå, jeg er blitt en voksen dame. Jeg legger meg ikke ned når noen skriver stygt om meg. Men hva med unge jenter som får slengt dritt etter seg på Instagram for eksempel? Ordene står der, svart på hvitt. Det føles så endelig. Det er veldig vondt.

Hvordan har du reagert på netthets?

- Jeg ble lei meg, selvfølgelig. Selv om jeg har vært på tv, så betyr ikke det at jeg har en tv-skjerm rundt meg til alle tider. Jeg er et menneske. Tidligere har jeg kanskje også følt at jeg måtte være perfekt, selv om ingen hadde bedt meg om det.

- Hvordan opplever du utseendepress?

- Jeg var heldig som ikke kom inn i bransjen iført bikini og full sminke. Jeg vet at publikummet mitt aksepterer meg uavhengig av hvilken størrelse jeg er og hvilken hårfrisyre jeg velger, selv om denne panneluggen visst er kommet for å bli, ler hun.

God på selvutvikling På den nye plata har hun skrevet en skrytesang som heter «I always liked that about me».

- Det jeg elsker ved meg selv er at jeg har den fighten i meg. Jeg vil bli bedre, jeg går de ekstra milene. Og jeg tror at det er en av tingene som gjør at Eivind og jeg passer godt sammen. Den viljen til å ta tak i en side ved seg selv man ikke liker og forandre seg. Det tror jeg er en av mine største styrker, selvutviklingen. Lysten til å bli bedre.

I dag preller negative kommentarer oftere av. 

SELVSIKKER ARTIST: Ifølge Maria Mena har den nye plata som kommer til høsten mange sterke og helt ulike låter. Foto: Lars Eivind Bones
SELVSIKKER ARTIST: Ifølge Maria Mena har den nye plata som kommer til høsten mange sterke og helt ulike låter. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

- Jeg kan tenke: «Du trenger ikke like musikken min, og du trenger ikke synes jeg er pen. Men jeg vet at jeg er et godt menneske - og det kan ingen ta fra meg.» Er ikke det ganske flott da? Jeg har kommet langt, og jeg tror han mannen min har noe med det å gjøre. Han er fin, han.

Glemte jakka Hun skryter uhemmet, på veldig sjarmerende vis, av ektemannen, Magasinet-journalist Eivind Sæther som sjekket opp artisten etter at han hadde intervjuet henne.

De fikk den ene soldagen, dagen før var det regn og dagen etter. Paret giftet seg 14. juli i fjor i Paulus kirke på Grünerløkka i Oslo.

- Han kom for sent. Selvfølgelig var han forsinket. Det var ganske krise.

Et kvarter før brudgommen skulle møte opp i kirken og gifte seg, åpnet han dressposen og oppdaget at ikke dressjakka ikke var der.

- Min forlover som fortsatt var i sentrum, måtte storme inn på Ferner Jacobsen. Forloveren klarte å løpe inn til alteret og gi han jakka, jeg hørte applaus fra våpenrommet der jeg satt, og tenkte: «Der kom Eivind».

Før bryllupet innrømte hun at hun syntes ekteskap for livet, var skumle greier.

- Jeg gikk veldig mange runder med meg selv, fordi jeg er ei litt rotete jente når det gjelder å ta valg.

- Alt var annerledes Mens de planla bryllupet var det som å plassere et forstørrelsesglass over forholdet.

- Men jeg tenkte: Det er mannen jeg vil ha. Han er villig til å jobbe med meg, jeg er villig til å jobbe med ham. Det ordner seg. Samtidig fortalte alle meg at det ikke kom til føles særlig annerledes å være gift.

Mens kjæresten sov ut etter nachspiel dagen etter bryllupet, våknet hun tidlig.

ÅPEN PERSON:  Hun er personlig i intervjuer og skriver ulykkelige og frustrerte tekster som treffer i hjertet. Nå får hun ros for muntre takter på den nye plata.  Foto: Lars Eivind Bones
ÅPEN PERSON: Hun er personlig i intervjuer og skriver ulykkelige og frustrerte tekster som treffer i hjertet. Nå får hun ros for muntre takter på den nye plata. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

- Jeg våknet klokka seks om morgen og fikk ikke sove - og så er alt annerledes.

- Er det?

- Ja, jeg våkner med en sånn ro som jeg aldri har hatt før, og jeg har hatt den roen siden. Jeg føler at jeg er blitt en del av noe større enn meg selv. Jeg har lovet noe og står så innmari ved det valget jeg har tatt. Jeg er del av en liten familie og den lille familien er mannen min og jeg.

-Vil gjøre ham stolt  Hennes bakgrunn er musikalsk og ustabil. Under oppveksten flyttet hun og broren hele 19 ganger i Oslo-området. Ektemannens oppvekst er preget av menighet, fotball og trygghet.  

- Jeg har taklet å leve i en negativ verden, det var null stress for meg. Men skal man leve godt sammen med en annen, må man også ta vare på seg selv. Nå ser jeg at jeg får mye igjen. Jeg ser hvor rolig alle rundt meg er for tida. Og skal jeg være kona til noen, så skal jeg også være ei bra kone. Jeg har lyst til at han kan gå ut døra og være stolt av det han har hjemme.

En suksessfull artist som er åpenhjertig i tekstene sine og hjertelig til stede i intervjuet.

 - Jeg legger ikke skjul på klisset. Det er jo klissete, he-he. Men det er veldig deilig å snakke om det.

- Hvordan fungerer dagliglivet med drømmemannen?
 

- Han er en guttegutt som aldri treffer skittetøyskurven. Men han tar instruksjoner. Istedenfor at jeg skal gå rundt og er sur, sier jeg ifra. 

- Ønsker du deg barn?

- For det første ser jeg rundt meg og opplever at ikke alle som ønsker det, kan få barn. Enn så lenge, er plata barnet mitt. Dessuten er jo litt mor for Eivind da. Jeg liker å dulle litt. Og så er jeg helt koseavhengig. Jeg er slitsomt kosete, blant gutta i bandet må det gå på omgang å kose med meg, ler hun fornøyd.

Bruker venners ulykke Hun innrømmer at hun har fått det så bra i sitt voksne liv at hun snylter på vennenes trøbbel og ulykke.

- Jeg tar deres problemer og kobler det til følelser jeg tidligere har kjent på. 

- Du virker uforskammet fornøyd?

- Det er mye en god spinningtime og et glass hvitvin kan redde, hi-hi. Men helt ærlig, jeg takler vel motgang litt bedre enn å være happy. Iblant tar jeg meg selv i å føle at jeg må forberede meg på at ting kan gå dårlig. Men man kan jo ikke gå rundt å vente på nedturen.
  - Må ta sjanser Hun har jobbet med nye produsenter på plata og har gått utenfor sin komfortsone.

EVIG DIN: I fjor sommer gfftet Maria Mena seg med Dagbladet-journalist Eivind Sæter i Paulus kirken. Foto: John T. Pedersen
EVIG DIN: I fjor sommer gfftet Maria Mena seg med Dagbladet-journalist Eivind Sæter i Paulus kirken. Foto: John T. Pedersen Vis mer

- Jeg er redd for å tenke at «nå har jeg en karriere og trenger ikke å ta sjanser. » Det skal være skummelt. Nå hopper jeg og så håper jeg at jeg lander og noen tar meg imot.

Hun har drukket et glass eplejuice. Lunsj med den store kjærligheten venter.
 - Apropos det å tenke at ting går gærent. Jeg er fortsatt litt redd at han skal skjønne at at han giftet seg «nedoveri status» - ikke oppover. Jeg håper han ikke skjønner det. Jeg ville ha giftet meg med en som kanskje var halvparten så kul.

LYKKELIG: Hun legger ikke skjul på at hun har funnet mannen i sitt liv. Foto: John T. Pedersen
LYKKELIG: Hun legger ikke skjul på at hun har funnet mannen i sitt liv. Foto: John T. Pedersen Vis mer